27.6.2016

Pieni muistaminen mummulle

Tyttösemme mummun eli mieheni äidin syntymäpäivää vietettiin nyt kesäkuussa ja sormet syyhysivät pientä DIY-projektia mummun muistamiseksi. Pinterestistä joskus bongasin lasipurkkeihin toteutettuja "spa-lahjoja" ja siitähän se idea sitten lähti "mummun hemmotteluhetkeen" :)
Kovin isoja juttuja purkkiin ei mahtunut eli purkki olisi voinut olla isompikin! Toisaalta oli hauska pohtia mitä kaikkea siihen saisi mahtumaan :D

Mummun hemmotteluhetki:

- kasvonaamio
- käsivoide
- käsien kuorintavoide
- kynsiviiloja
- jalkakylpysuola
- suihkusaippua
- tuoksutuikkukynttilöitä
- suklaata
- pikkuruinen likööripullo

Kovasti sormet syyhyävät muitakin DIY-juttuja. Etenkin decoupage-tekniikalla tekisi nyt mieli koristella monenmoista ja betonipastaa kokeilla mm. kukkaruukkujen päällystämiseen. Kovasti kehuttuja kalkkimaalejakin kiinnostaisi kokeilla esim. parvekkeen kulahtaneiden tuolien maalaamiseen... Jospa aloittaisi siitä, että mistä tuota betonipastaa ja kalkkiväriä löytäisi ;)

23.6.2016

Sataa sataa ropisee ja kurkussa rohisee...

Jep, ei kovin hyvät lähtökohdat juhannuksen vietolle! Flunssassa koko pesue ja mökille oli huomenna tarkoitus suunnata. Voi rähmä. No eipä auta kuin levätä ja toivoa, että lunssa olisi nopeasti ohimenevää sorttia.

Onneksi sentään viime viikolla vietettyyn lomaviikkoon mahtui paljon kaikkea mukavaa tämänkin viikon edestä. Helsinkipäivän konserteissa fiilistelyä, Lintsillä hurjastelua, mökillä rentoutumista, uusia ravintolakokemuksia ja perheen ja ystävien näkemistä...

Ihana kesäilta mökkimaisemissa, eipä paremmasta Suomen suvessa tietoa.

Toivotaan, että juhannukseenkin riittäisi aurinkoa, vaikka se sitten meillä menisikin sängynpohjalla.

Hyvää juhannusta kaikille!

7.6.2016

Sokerilakkoilijan makeat

Kirjoittelin viime viikolla sokeririippuvuudesta ja nyt päällä olevasta sokerilakosta. Valitettavasti makeanhimolta ei voi ainakaan tämä nainen täysin välttyä (vaikka kuinka haluaisi), joten hätäkeinot on pitänyt pahimpiin makean hampaan kolotuksiin keksiä.  Alla muutama hyväksi havaittu suosikki hätätilanteiden varalle.

1. Barebar appelsiini-raakakaakaopatukka
Orange&Choco WEB
BareBar on täysin lisäaineeton, gluteeniton ja laktoositon raakapatukka. BareBarit valmistetaan luonnon parhaista raaka-aineista; mehevistä taateleista, marjoista, hedelmistä ja siemenistä.
Ainesosat: Taateli, cashewpähkinä, appelsiini 8%, raakakaakao 7%, kaakaovoi, agavenektari, appelsiiniöljy, vanilja, sitruunamelissauute. Kuva ja info täältä.

BareBar-patukoita löytyy useampaa makua enkä ole vasta kuin muutamaa maistanut, mutta tähän kyseiseen tykästyin heti! Cittareista ja Ruohonjuuresta ainakin löytyy näitä.

2. Galia-meloni



Kaikki melonit ja toki monet muutkin hedelmät (mm. persimon ja bansku tietty) on hyviä, mutta tämä on oma ehdoton suosikkihedelmä nimenomaan makeanhimon taltuttamiseen! Ihanan makeaa herkkua! Kuva täältä.

3. (Raaka)suklaa-avokado-mousse
Olen vielä ihan alkutaipaleella superfoodien hyödyntämisessä leipomisessa ja smoothieissa, mutta tästä on ainakin helppo aloittaa! Sekoitetaan blenderissä 1 banaani, 1 avokado, 1 rkl hunajaa ja 3 rkl (raaka)kaakaojauhetta ja mousse on valmis. Yllättävän täyteläinen ja terveellinen makea herkku tämäkin. Kuva täältä.

4. Rusinat

Hirmu omaperäistä, mutta toimii pahimmassa hädässä! :D

5. Mansikka-banaani-rahkajäätelö

Tämä ei itse asiassa ole edes kovin makea herkku, mutta toimii ainakin pahimpaan jäätelönhimoon. Soseutetaan vain tuoreita mansikoita ja banaania rahkan sekaan ja laitetaan seos jäätelömuotteihin pakkaseen. Toimisi varmaan hyvin ilman rahkaakin mehujäänä.

Muutamia terveellisiä leivonnaisiakin on tullut kokeiltua, mutta mitään jymyherkkua en vielä ole saanut aikaiseksi. Kiinnostus aiheeseen on kova ja muutama varteenotettava resepti odottaa kovasti toteuttamistaan eli lisää aiheesta pian luvassa!

3.6.2016

Parvekkeen päivitys minibudjetilla

Kodissamme on sekä terassi että parveke; terassille aurinko paistaa aamusta pitkälle iltapäivään ja parvekkeelle illalla. Parveke on ollut meillä huomattavasti vähemmällä käytöllä, lähinnä se on toimittanut tuulettamisen ja saunomisen vilvoittelupaikan virkaa. Pitkälti siitä syystä sen sisustamiseenkaan ei ole tullut aiemmin juurikaan panostettua.  Terassin ollessa päiväsaikaan melko paahteinen paikka, ajattelin että nyt vauvan kanssa voisi lämpimimpinä päivinä viettää mieluummin aikaa parvekkeella ja siksi kaipasin sinne nyt pientä piristystä.

Ennen:
Halusin toteuttaa parvekkeen päivityksen minibudjetilla ja olemassa olevilla huonekaluilla ja sisustustavaroilla. Ainoat hankinnat tänne olivatkin lopulta kesäkukat, joten tämä parvekkeen päivitys toteutui noin 25 euron budjetilla! 

Jälkeen:
Vaikka muuten olen pelkistetymmän sisustuksen ystävä, niin parvekkeelle sopii mielestäni vähän romanttisempi ja mummolamaisempikin tyyli. Ensin kaavailinkin ostavani oikein värikkäitä kukkia, mutta ikään kuin vahingossa ja ehkä vähän tottumuksesta päädyinkin valkoisiin. Istuinpehmusteet haluaisin vielä päivittää raikkaampiin; sinivalkoinen kukkakuosi on jostain syystä pinttynyt päähäni eli sellaiset kun vielä jostain bongaisi :D
Kukat tuo kyllä niin paljon kodikkuutta tilaan kuin tilaan! Tuusulan kukkatalosta hain kukat ja on muuten ihan huikee paikka! Älyttömästi valikoimaa ja jokaisen kukan kohdalla kerrottu mihin oloihin mikäkin sopii. Todella tärkeä juttu ainakin tällaiselle vähemmän viherpeukalolle :D

Nyt taidan kuitenkin suunnata tästä vielä lopuksi vauvan päikkäriajaksi tuonne meidän paahteiselle terassille, kun kerran viimeistä hellepäivää hetkeen viedään! 

Mukavaa viikonloppua!

2.6.2016

Sokeririippuvuudesta

Tällä viikolla Armanin Pohjantähden alla ohjelmassa keskusteltiin terveellisestä ruuasta. Aina yhtä mielenkiintoinen ja moniulotteinen aihe. Sokerista tuntuivat kaikki ohjelman haastateltavat olevan samaa mieltä, että suurin osa ihmisistä saa sitä ehdottomasti ravinnosta liikaa. Kakkostyypin diabetesta povattiin jopa 40 prosentille suomalaisista vuoteen 2025 mennessä.

Aihe kolahti siinäkin mielessä, että juuri nyt viimeisen parin viikon aikana olen itsekin pyristellyt eroon todella pahasta sokerikoukusta. Koukuttuminen alkoi raskauteni aikana ja paheni entisestään nyt äitiyslomani aikana. Jotain makeaa oli saatava päivittäin! En yhtään ihmettele, että Armanin ohjelmassakin sokerin aiheuttamaa riippuvuutta verrattiin jopa kokaiiniriippuvuuteen. Muutama viikko sitten tuli stoppi. Halusin tästä riippuvuudesta eroon. Edessä oli sokerilakko.

Ajattelin, että yksikin päivä on jo saavutus. Kun viikko tuli täyteen, se oli jo jättimenestys! Nälkä kasvoi syödessä ja nyt tavoitteena on olla kuukausi ilman makeita herkkuja. Yli puolen välin jo ollaan :) Tarkoituksena on siis ollut välttää kaikkia sokerilla kuorrutettuja elintarvikkeita kuten leivonnaisia, karkkeja ja jätskejä, ei niinkään luonnollisia sokerinlähteitä kuten hedelmiä. Kun päätöksen teki, on siinä pysyminen ollut yllättävän helppoa! Toki tämä ei ole mikään loppuelämän ratkaisu ja pidemmän tähtäimen realistisena tavoitteena on, että jatkossa herkuttelut rajoittuisivat viikonloppuihin.

Monesti erilaiset dieetit kaatunevat siihen, että yritetään kerralla heittää koko ruokavalio uusiksi. Tällainen pienempi muutos ruokavalioon on huomattavasti helpompi toteuttaa. Samalla tulee huomaamatta kevennettyä muutakin syömistä ilman koko ruokavaliota koskevia ehdottomia kieltolistoja. Kesä on kyllä siinäkin mielessä hyvää keventämisen aikaa, kun kasvikset ja marjat ovat parhaimmillaan. Omassa pihassa voi kasvattaa yrttejä ja grillissä kasvisten valmistaminen on helppoa. Yhtenä tavoitteenani olisikin jatkossa monipuolistaa ja lisätä entisestään kasvisten käyttöä ruuanlaitossa. Tänään päästään hyvin alkuun, kun ruokalistalla on kasvispitaleipiä, joiden väliin grillataan munakoisoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa!

Kasvispitat

Kevyttä kesää!