31.8.2015

Miniloma Tampereella: putiikkeja, ravintoloita ja stand upia

Viime viikon lopulla tuli vietettyä kaksi viimeistä, vielä jemmassa ollutta kesälomapäivää. Pientä kaupunkilomaa kaipailin noille päiville ja vaihtoehtoina pyöriteltiin tuttua Tallinnaa, vähemmän tuttua Osloa ja kotimaan kaupungeista Tamperetta. Muun muassa Scandicilla juuri voimassa ollut hotellitarjous sai lopulta kallistumaan kotimaan kohteeseen ja niinpä perjantai-aamusta lähdin huristelemaan kohti Tamperetta. Suunnitelmissa oli kierros Tampereen sisustuskaupoilla ennen kuin mies saapuisi töidensä jälkeen perässä junalla kohteeseen ;)

Matkalla keksin, että piipahdanpa samalla reissulla Hämeenlinnassa sijaitsevassa Tiirinkosken Tehtaassa. Kyseistä vanhaan navettarakennukseen loihdittua lifestylemyymälää olin nähnyt aiemmin hehkutettavan muissa blogeissa, joten pakkohan tuo oli itsekin päästä katsastamaan. Valitettavasti tällä reissulla  mulla ei ollut kameraa matkassa, mutta oikein tunnelmallinen myymälä ja kahvila vanhan navetan tiloista sitten löytyikin. Erityisesti ihastuin tanskalaisen Bloomingvillen minisarjan tuotteisiin. Ihania juttuja lastenhuoneen sisustukseen :)
Kuva täältä 

Tiirinkosken tehdas oli viehättävä paikka, mutta pakko tunnustaa, että kuvittelin muiden hehkutusten perusteella paikan isommaksi. Esim. Turun kupeessa Ruskolla sijaitseva Loviisan aitta päihittää tämän paikan selvästi runsaammalla valikoimallaan. Mutta kyllä silti suosittelen paikan ohikulkumatkalla katsastamaan. Myös verkkokauppa putiikilta löytyy täältä.

No mutta sitten itse kohteeseen eli Tampesteriin nääs :)

Koska Tampere on itselle hieman vieraampi paikkakunta, päätin kysellä jo etukäteen vinkkejä kohteen ruokapaikoista yhdeltä suosikkiblogisteistani eli tamperelaiselta At Marias blogin Marialta. Ja hyviä vinkkejä sieltä satelikin! Lounaalle suuntasin yhteen suosituksista, joka oli Stockmannin lähistöllä sijaitseva Bistro Naapuri.
Kuva lainattu täältä.

Bistro sijaitsi samoissa tiloissa kolmen putiikin (lifestylemyymälä Putiikki rannalla, antiikkiliike Anna-Stiina ja vaateliike Minzi) kanssa, joten lounaan lisäksi paikka tarjosi ruokailun ohessa kivasti silmänruokaa :) Reilu lautasellinen palsternakkakeittoa lisukesalaatin, leivän ja veden kera kustansi yhteensä 7,5 euroa, joka oli mielestäni oikein kohtuullinen hinta maukkaasta lounaasta viihtyisässä ympäristössä.

Matka Naapurista jatkui kohti Aleksis Kiven katua, jonka olin lukenut sisältävän useita tutustumisen arvoisia sisustusputiikkeja. Tässä lyhyin luonnehdinnoin kadun liikkeet, joissa tuli piipahdettua:

Domdom - skandinaavisen sisustustyylin ystävälle
Live with me - ekologiselle sisustajalle rustiikkista sisustustavaraa
Sisustus ID - designia vaalivalle
Tila & ihme - sisustussuunnittelutoimiston myymälästä laadukkaita huonekaluja ja sisustustavaraa
Kantriina - romanttisen sisustustyylin kannattajalle

Oma suosikkini näistä liikkeistä oli Domdom, jonka valikoimasta mieleen jäivät erityisesti ihanat Seventy Treen printit, Tellkiddon paperipussukat ja House of Rymin sympaattiset kupit.
 Kuvat Domdomin nettisivuilta.

Aleksis Kiven kadun liikkeistä suuntasin Tammerkosken rannalle, Hatanpään valtatielle ja Aleksanterinkadulle, joista löytyi lisää kivoja putiikkeja: 

Taitokeskus Verkarannan myymälä - käsityötuotteita kotiin ja lahjaksi
Design Boulevard - sisustuksen ja muotoilun erikoismyymälä
Taito Shop - suomalaisia käsityötuotteita ja lahjatavaroita
Surprise me - pirteitä ja persoonallisia sisustus- ja lahjatavaroita
Miraakkeli - lastenvaatteita 
Forget me not - vintage-tuotteita (tämän liikkeen yhteydessä oli toinenkin vanhan tavaran liike, jonka nimeä en nyt millään muista, mutta siellä oli kaupan ihanaa retrotavaraa, mm. vanhoja 1940-1960 luvun sanomalehtiä).

Tässä ei tullut nyt mainittua edes ihan kaikkia putiikkeja, joissa tuli piipahdettua, mutta kyllähän noita riitti! Ja kivasti suht pienellä alueella, että tepastellen pääsi ihan kaikkiin käymään. Yksi varteenotettava liike, joka tällä kertaa jäi väliin, olisi varmaan myös Dekologia Design. Putiikkien lisäksi tuli käytyä myös Tampereen kauppahallissa, josta paikan silmäilyn perusteella löytyi useampikin kivanoloinen kahvila ja ruokapaikka. Niistä ainakin Neljä Vuodenaikaa oli yksi Mariankin suosittelemista lounaspaikoista.

Putiikissa kiertelyn jälkeen hengähdettiin hetki hotellillamme Scandic Tampere Stationilla, minkä jälkeen suuntasimme illastamaan vanhan Finlaysonin tehtaan tiloista löytyvään Bistro Fabriciin
 Ihanan tunnelmallinen ravintola ja aivan loistava ruoka! 

Alkupalaksi nautimme toast skagenit ja pääruoaksi itse valitsin päivän kalan eli nieriää ja mies ylikypsää porsaan niskaa. Alku- ja pääruoan jälkeen oli pakko testata vielä paikan jälkkäritkin; mulle suklaa fondant ja miehelle suklaakakkua pannacotalla (päivän erikoisuus). Nyt harmittaa, kun ei ollut kunnon kameraa mukana, koska annokset olivat herkullisuutensa lisäksi myös todella kauniita! Ainut miinus paikassa oli tarjoilijan pienimuotoinen häsläys, mutta muutoin suosittelen paikkaa lämpimästi. Kiitos vaan Marialle tästäkin suosituksesta :)

Päivämme Tampereella päättyi yo-talon stand up-iltaan, jossa viihdyttäjänä toimi Naurun tasapainostakin muutaman vuoden takaa tuttu Tommi Tuominen. 
 Tommi oli hauska, mutta itse esiintymistila oli pienuudessaan vähän turhan kuuma eikä istumapaikkojakaan tainnut riittää kaikille! Eli jos tänne suuntaatte keikalle, niin kannattaa mennä ajoissa...!

 Oikein kiva miniloma oli Tampereella ja hyvä osoitus siitä, että aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan matkoille. Näinä tiukkoina talousaikoina hyvän mielen saa jo siitäkin, että voi omalla pienellä panoksellaan tukea kotimaisia palveluita :)

Lämmin elokuu alkaisi sitten olemaan pulkassa ja syyskuu Helsingin sisustustapahtumineen edessä! Helsinki Design Week starttaa siis 3.9 ja ensi viikonloppuna tie vie ainakin perinteiseen tapaan Kaapelitehtaan Design Marketille. Enkä varmaan ensi viikon Habitareakaan osaa taas jättää väliin... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!