26.6.2015

Lomalla

Täällä on nautittu kesälomasta jo viimeiset kaksi viikkoa ja kolme olis vielä edessäkin, jee!
Ensimmäinen lomaviikko vierähti ihanan aurinkoisella ja upealla Maltan saarella. Hieno reissu oli ja oman juttunsa matkasta reissukuvineen ajattelin tänne vielä lähiaikoina raapaista. Toinen lomaviikko onkin mennyt sitten vähemmän helteisissä merkeissä täällä koto-Suomessa ensin juhannus mökkeillen, sitten ihan vaan kotosalla puuhastellen, kavereita treffaillen ja alemyynneissä humputellen. Tiistaille osui poikkeuksellisen aurinkoinen päivä, josta suunnattiin nauttimaan kamun ja kamun pojun kanssa ihan tähän meidän lähimaastoon piknikin merkeissä.
Piknik-eväinä focacciaa (resepti täältä), tonnikalapastasalaattia ja fetasalaattia + jälkkärinä tuoretta ananasta. Maistuu muuten simppelimmätkin eväät ulkona "retkeillessä" vähän normaalia paremmalta!
 
Ja kyllä vaan Vantaanjoenkin varrelta löytyy mukavat puitteet piknikille ;)
Tänään sain vihdoin ja viimein laitettua hieman kesäkukkia ja yrttejäkin takapihallemme. Laventeli, basilika ja sitruunamelissa päätyi ruukkuihin ja kukka/yrttipenkkiin ihan vaan markettaa, salaatteja, tilliä ja kirsikkatomaatteja. Jostain muistan lukeneeni, että laventeli houkuttelisi tuoksullaan perhosia eli mielenkiinnolla jäädään odottelemaan vieraita :)
 Etukuistille hommasin jo aiemmin orvokkiamppelin ja aina yhtä ihanan hortensian.
Alkuviikolle näyttäisi sääennusteet lupaavan muutaman aurinkoisen päivän lisää, mikä osuukin juuri sopivaan saumaan, kun ollaan lähdössä muutaman päivän mökkireissulle Itä-Suomeen. Saas nähä kuin käy!

Aurinkoisia kesäpäiviä odotellen ja toivotellen siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!