31.10.2014

Perjantain herkutteluja

At Maria´s blogin Marian ihanista perjantaikattauksista inspiroituneena innostuin minäkin tänään väsäilemaan ihan vaan viikonlopun kunniaksi hieman normaalia herkumman iltaruuan. 

Menu

Päärynä-vuohenjuustosalaatti marinoidulla punasipulilla, balsamicolla ja hunajalla
Broiler-chili- ja perunapyöryköitä sekä mozzarellatikkuja 
Maalaisleipää ja yrttituorejuustoa
Valkohome- ja manchegojuustoa viikunahillolla
Persimon-siivuja


Tässä menussa ei ole mitään mikä vaatisi edes sen kummemmin valmistamista, hieman lämmittämistä ja pilkkomista vaan ja se on siinä. Ei kieltämättä ollenkaan hassumpi tapa aloittaa viikonloppu! Punaviini kera viikunahillolla kuorrutettujen juustojen on kyllä ihan paras yhdistelmä ikinä...
 Eikun herkkujen täyteistä viikonloppua vaan sinnekin :p

27.10.2014

Herkut uunijuurekset

Piti tulla nopsaan kirjaamaan ylös resepti ennen kuin pääsee unohtumaan. 
Tuli meinaan paistettua niin herkut uunijuurekset tänään, että pitää paistaa toistekin :)

Herkut uunijuurekset

1 bataatti (n. 500 g)
2 isoa porkkanaa
3 rkl öljyä 
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl provencen maustesekoitusta
1 rkl juoksevaa hunajaa
vajaa 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuutioi bataatti ja porkkana pieniksi kuutioiksi ja pyörittele mausteissa. 
Paista uunissa 200 asteessa n. 40 min.

19.10.2014

Tänä viikonloppuna

Perjantaina saatiin sisko ja siskon tyttö viikonlopuksi kylään. Aamupalat nautittiin sen kunniaksi tänä viikonloppuna tavallista pidemmän kaavan mukaan.
 Hedelmäsekoitukseen pilkoin mandariinin, viinirypäleiden ja kiivin sekaan ihanan makeaa persimonia. Pitkästä aikaa tuota kaupasta bongasin eli taitaa olla kyseisen hedelmän sesonki nyt aluillaan. Tuon eksoottisen näköisen viherpiiraan täytteenä on pinaattia ja ricottajuustoa. Pohjaan lisätty parmesanjuustoraaste toi mukavasti makua muuten melko miedon makuiseen piiraaseen.
Lauantain kauniissa kelissä kelpasi kyllä ulkoilla. Harmittaa vaan, kun puut olivat jo tiputtaneet lehtensä ja luonnon väriloisto jäi tänäkin syksynä kameralle ikuistamatta. Pihlajanmarjat sentään vielä keikkuivat pihlajan oksilla.

 Loppuvuodesta meidän lähisuvussa vietetään useampia pienempiä ja vähän suurempiakin merkkipäiviä, joten sateisen sunnuntain ohjelmassa oli kyläilijöiden kotiinlähdön jälkeen korttiaskartelua.
Miehen kummitädille lähtee tämä simppeli syntymäpäiväkortti huomenna postiin. Yhden joulukortinkin sitten jo työstin tänään! Joulukorttien suunnitteluvaihe vie ainakin mulla  melkein yhtä paljon aikaa kuin itse toteutus eli hyvä on olla ajoissa liikkeellä :D

14.10.2014

Tiistaipäivä zumba-päivä

Tiistai-iltojen ohjelmaksi on tänä syksynä vaivihkaa vakiintunut zumba. Liikuntamuoto, johon aiemmin olen suoraan sanoen suhtautunut vähän mammojen humppana :D Nyt mielipide on kuitenkin osittain muuttunut, sillä kyllähän tuossa tunnin "humppailussa" ihan hikikin pintaan tulee,  jos vaan täysillä ja isosti liikkeet vetää! Tosin zumba on itselleni ehkä liikuntaakin enemmän eräänlainen hölläys-hetki keskellä viikkoa, jammailua hyvän musiikin tahdissa :) Zumba-tuntieni miesvetäjä on Dominikaanisesta tasavallasta ja iso osa musiikista on tunneilla espanjaksi, mikä onkin erityisesti tän Espanja-fanin mieleen! Myös itse vetäjä on aina yhtä hyväntuulinen ja mukaansa tempaava ja, jos totta puhutaan, niin mielestäni suomalaista uskottavampikin tuon lajin ohjaamisessa. Välillä tuntuu, että moni tekeminen on tänä päivänä niin tavoitteellista ja vähän turhan vakavaakin, että tällainen hömpöttely on ainakin itselleni tällä hetkellä oikeinkin tervetullut liikuntamuoto!
Yhden vakiozumba-kipaleemme iloisen videon myötä letkeät viikonjatkot kaikille lukijoille!

7.10.2014

Syö hyvää

Lyhyt vinkkaus illan päätteeksi tänään Hesarista bongattuun Syö hyvää - hankkeeseen. Hanke esitellään Syö hyvää sivustolla näin:

"Syö hyvää on Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama hanke, joka pohjautuu tammikuussa 2014 julkaistuihin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin. Kuluttajien lisäksi hankkeen kohderyhmänä ovat terveysalan ammattilaiset, jotka työssään neuvovat erilaisia kuluttajaryhmiä. Hankkeen tavoitteena on viestiä hyvistä ruokavalinnoista sellaisessa muodossa, että ne puhuttelevat yksilötasolla. Suositusten soveltaminen on hankkeen keskiössä: tavoitteena on, että moni löytäisi vastauksia omiin pohdintoihinsa ja ymmärtäisi terveellisen ruokavalion koostamisen perusedellytykset ja haasteet."
Kuva: Shutterstock



 Syö hyvää -nettisivuilta löytyy muun muassa erilaisia TOP listoja perustuen eri tuoteryhmien tuotteiden sisältämien ravintoaineiden vertailuun. Aika paljon pitää sisällään varmasti jo monelle entuudestaankin tuttua juttua, mutta silti jokseenkin pysäyttävää ja todella havainnollistavaakin kuten juttu Sokeripommeista
Kannattaa kurkata! 

Terveellistä viikon jatkoa :)

4.10.2014

Kiivi-banaanismoothie

Tällä viikolla on hieman ryhdistäydytty ruokarintamalla arjen ruokailuja keventämällä. Tavoitteena pieni painonpudotus sekä yleisen hyvän olon lisääminen terveellisimmillä ruokavalinnoilla. Jokunen aika sitten löysin Suomalaisesta Kirjakaupasta houkuttelevan  ja tähän terveys-teemaan nyt hyvin sopivan Smoothie-kirjan.
Kirja pitää sisällään marja- ja hedelmä-, jogurtti-, vihannes- ja jälkiruokasmoothie-reseptejä sekä muutamia coctail-ideoitakin.
Tänään aamupalalle testiin pääsi kirpakka kiivi-banaani-smoothie.
 
 Periaatteessahan smoothien soveltamisessa on vain mielikuvitus rajana, mutta silti koen, että kirjan tuella tulee helpommin kokeiltua erilaisia yhdistelmiä. Tämä smoothie oli ehkä omaan makuuni hieman turhan kirpeä, mutta ah niin terveellinen tietty! :) Seuraavaksi ehkä joku makeampi versio sitten, esim. mansikka-mango-smoothie...

Nyt lähdetäänkin sitten tämän vuoden viimeiselle mökkireissulle! 
Mukavat viikonloput!