26.4.2014

Sisustuksen raikastussuunnitelmia

Kevätauringolla on kyllä kumma vaikutus mielialaan. Toisaalta sen valoisuus ja lämpö kyllä ihanasti piristää mieltä, mutta samalla se saa aikaan myös hieman levottoman olon... Pitäis varmaan pestä ikkunat... ai mut mitäs kivaa sitä tohon pihaankin sit täksi kesäksi keksis... mites tää kotikin nyt tuntuu jotenkin niin tunkkaselta! Jep, on tää rankkaa tää naisen elämä ;) Mutta tosiaan, nyt päällimmäisenä on mielessä kodin sisustuksen raikastaminen!

Mitään koko kodin uudistusta ei ole mielessä vaan lähinnä tekstiilejä vaihtamalla tuota raikkautta nyt tavoitellaan. Suunnitelmissa on, että keittiö ja olohuone saavat uudet verhot ja olohuoneen kangastauluun vaihtuu uusi, keväisempi kangas. Lisäksi keittiönpöydän tabletit ja osan kodin kukkaruukuista ajattelin vaihtaa värikkäämpiin versioihin. Mahdollisesti vähän lisäväriä voisi tuoda myös muutamalla uudella sohvan koristetyynyllä tai tyynynpäällisellä.

Lohenpunainen miellyttää silmää tällä hetkellä kovasti ja onkin hyvin varteenotettava väri, jolla tätä kodin musta-valko-harmautta voisi vähän piristää...


Toisaalta pidän kovasti myös keltaisesta... 

Keittiön verhot olisi itse asiassa tarkoitus ommella Marimekon räsymattokankaasta, jossa tuota keltaista ripaus onkin. Lohenpunaisen ja keltaisen yhdistäminen sisustamisessa taitaa vaan olla hieman haastavampi homma!

Olohuoneen verhovalinta varmaan lopulta määrittää kumpaa värimaailmaa kohti siellä lähdetään. Kodin1:sen ja Eurokankaan nettisivuilta en sopivaa verhokangasta ainakaan vielä bongannut, mutta huomenna ois tarkoitus käydä paikan päällä katsastamassa valikoimat.Toivottavasti jotain kivaa tulisi vastaan. Ompeluhommat kovin jo kutkuttaisi, kun tänään sain vihdoin ja viimein asennettua langat tammikuussa lahjaksi saamaani ompelukoneeseen! Hupsan :D

Aurinkoista viikonlopun jatkoa kaikille!

Kollaasien kuvat: Stockmann, Finnish Design Shop, Kodin1, Prisma, DesignShopOutlet.com

22.4.2014

Kevään merkkejä

Perheen ja ystävien luona kyläilyä, grillikauden avajaisia, auton puunausta ja vähän kuntoiluakin mahtui meidän pääsiäiseen. Auringon paisteesta ja lämmöstä saatiin nauttia erityisesti maanantaina, jolloin tuli myös hieman kuvailtua keväisiä maisemia kävelylenkin varrelta.
Grillikausi sai jatkoa tänään, kun ensimmäisen kerran tänä vuonna lämpeni myös oman pihan grilli. Kevätfiiliksissä nappasin kaupasta mukaan mansikoita, jotka pääsivät tällä kertaa salaattia värittämään.
Kevään merkkejä sekin, että tänään tuli polkaistua ensimmäisen kerran pyörällä töihin sitten viime syksyn. Tästä se lähtee taas :)

Kevätfiiliksiä!

15.4.2014

Kaappaus keittiössä

Eilen televisioon palasi yksi suosikkisarjoistani; Kaappaus keittiössä. Mieluusti kaappaisin tuon Karin meidänkin keittiöön huseeraamaan :D Viehätykseni sarjaan ei tosin perustu pelkästään Kariin vaan jossain määrin myös näihin sarjassa nähtäviin, ruuanlaiton suhteen hieman avuttomaksi itsensä tunteviin ihmisiin. Itse olen kyllä todella kiinnostunut ruuanlaitosta ja sitä myötä olenkin melkoinen reseptihamsteri, mutta ideoista käytäntöön on usein kovin pitkä matka. Valitettavan usein sitä vaan huomaa jämähtäneensä niihin samoihin, tutuiksi ja turvallisiksi koettuihin keitoksiin. Ja nimenomaan reseptejä tämä kokki tarvitsee. Olen aina ihaillut niitä tyyppejä, jotka Kartsan tapaan ihan vaan fiiliksellä maustavat ruokansa ja rohkeasti ilman mittoja ja reseptejä saavat tuosta noin vaan aikaan mitä mahtavimpia makumaailmoja! Mausteiden käytön ja yhdistelyn kurssin, jos jostain löytäisin, niin sinne suuntaisin!
Töistä kotiin tullessa takki (ja vatsa) on vaan monesti sen verran tyhjä, että sellainen Kartsan mainostama rakkaudella ja tunteella kokkaaminen ei ihan ensimmäisenä oo mielessä... Tänään päätin kuitenkin kokeilla.  Ei mitään supererityistä, mutta ainakin tunteella! Ihan vaan perunat lohkoiksi, öljyä ja merisuolaa päälle ripsotellen (rakkaudella tietenkin!) No jos nyt vähän timjamiakin. Fiiliksellä nääs :D Perunalohkot uuniin ja hieman kanafileitä pannulle ja jälleen pippuri- ja suolamylly laulamaan, koska (meri)suolaahan ei Kartsan mukaan ruuanlaitossa parane säästellä! Pakko tosin myöntää, että hieman se voin ja suolan ylenpalttinen läträäminen pisti eilen silmään. Eikö tosiaan ilman niitä ruokaan saada makua? No joka tapauksessa näillä opeilla mentiin tänään ja kanan kaveriksi käytin reteesti uunissa vielä pari vuohenjuustokiekkoakin. Salaattiin pehtoorinsalaattia, kurkkua ja tomaattia öljysitruunamehupippurisuolaprovencenmix-mausteseoksella höystettynä. 
Paholaisen hillo ja yrteillä maustetut valkosipulinkynnet lisukkeeksi ja se on siinä!

Tässä ruuassa ei sinällään ollut mitään uutta tai ihmeellistä, mutta ehkä se fiilistely toi tähän vielä jonkin extramausteen... Josko sitä rohkenisi jotain uusiakin juttuja tässä lähiaikoina Kartsan inspiroimana kokeilemaan. Palsternakkakeitto jäi ainakin eilisestä jonnekin takaraivoon kummittelemaan...

Eikun kaapatkaahan keittiönne! ;)

14.4.2014

Pääsiäistunnelmia

Viikonloppuna tuli  kummitytsin ja systerin kanssa koristeltua "muutama" pajunoksa! Iso korillinenhan niitä meinaan taiteiltiin ;)
 Yksi oksa kotiutui meillekin pääsiäistunnelmaa tuomaan <3
Pieni Artekin tarjotin puolestaan tarttui mukaan Stockmannin Hulluilta päiviltä.

Muutama päivä töitä ja sitten pitkä pääsiäisviikonloppu vuorostaan Porin suunnilla edessä!

6.4.2014

Siken sämpylät

Onpas ollut taas erikivaa ohjelmaa viikonloppu pullollaan. Perjantaina vietettiin työkaverin läksiäisiä porukalla työkaverin kotona ja eilen sain harvinaisia vierailijoita kotikonnuilta, kun vanha kaveripoppoo kokoontui meille joukolla yökyläilemään. Pelkkä kyläily oli jo kovasti mieleen, mutta yllättivät mokomat vielä muutamalla Marimekon Siirtolapuutarha-lautasellakin <3 Oonkohan jauhanut näistä täällä jo vähän liikaakin :D
Suurimmat syömingit syötiin ravintolassa, mutta jotain helppoa ja hyvää teki itsekin mieli kehittää vierailijoille tarjolle. Siispä illaksi vähän muiden napostelujen oheen lohiwrappejä ja aamupalalle Siken sämpylöitä. Ensimmäistä kertaa leivoin Siken sämpylöitä ja kyllähän ne monien kehujensa arvoisia sitten olivatkin! Resepti on tosi helppo ja lopputuloksena saapi kivan rapsakat leipäset kuohkealla sisuksella. Suosittelen :) Itse vähensin hieman alkuperäisen reseptin suolamäärää (1 rkl) ja laitoin ruisjauhoja ja täysjyvävehnäjauhoja suhteessa koko jauhomäärään hieman enemmän mitä ohjeessa. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata ja sen voi tehdä vaikka jo monta päivää aiemminkin valmiiksi jääkaappiin odottamaan paistohetkeä. Todella kätevää!
Harmi, kun aurinkoista keliä ei enää tälle päivälle riittänyt. Taidanpa siis ihan suosiolla haahuilla pyjamassa kotosalla tämän sunnuntain ja pitkästä aikaa tehdä vaikka muutamia askartelujuttuja...
Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

1.4.2014

Thaimaan matkan hotellikokemuksia - Phuket: Kata Beach & Patong, Phi Phi, Koh Lanta ja Krabi

Reissumme majapaikoista olimme ennakkoon varanneet vain ensimmäisen kohteen 2 ensimmäistä yötä. Tropical Garden Resort sijaitsi vain pienen kävelymatkan päässä Phuketin Katan ja Kata Noin rannasta, mikä oli yksi hotellin keskeisistä valintakriteereistä. Hotelli oli melko iso, kolmen tähden hotelli ja huoneemme oli hotellin kolmannessa kerroksessa, jonne rappusia kertyi melkoinen määrä. Reilu sata rappusta taidettiin laskea alhaalta asti huoneeseen olevan, vaikka osan matkasta pääsi hissilläkin! Kevyttä porrastreeniä kaipaaville hyvä valinta siis ;) Huoneemme oli ihan hyvä, mitä nyt tv ei toiminut, mutta ei sitä kyllä kaivattukaan. Plussaa oli parvekkeen maisema merelle. Aamupala oli ulkona; lintuja pomppi lautaselle, jos jätti lautasen vahtimatta ja kylmäsäilytystä vaativat ruuat seisoivat buffetpöydissä lämpimässä. Olimme hotellissa lopulta yhteensä 4 yötä, mutta vain kahteen ensimmäiseen aamuun otimme aamupalan. En välttämättä uudelleen yöpyisi tässä paikassa, koska uskon että samaan hintaan Katalta saa paremmankin majoituksen, ainakin ajoissa varatessa..
 Hotellihuoneen parvekkeelta yo. kuva ja alempi kuva portaikosta matkalla huoneeseen.

Phi Phillä yövyimme kahdessa eri paikassa. Arboreal hotellissa ja Andaman Beach Resortissa.
Arboreal oli mäen kupeessa eli jälleen rappusia reilusti. Näkymä oli kuitenkin parvekkeelta huikea, huone siisti ja ilmastointi toimi. Miinuksina jyrkkä rappusnousu, yöllinen yökerhojen meteli ja onneton aamupala (muna, paahtoleipä hillolla, kahvi, lasi mehua).
Kaksi muuta yötä Phi Phillä sujui rauhallisemmissa merkeissä Andaman Beach Resortin bungalowissa, meteliä ei kuulunut lainkaan. Huone oli kuitenkin vähän ränsistynyt ja pidemmän kävelymatkan päässä ravintoloista eli niistä miinukset. Uima-allas ja sijainti rannan kupeessa olivat plussia.

Koh Lantalla vietimme yhden yön neljän tähden Lanta resort hotellissa Long Beachillä ja Kantiang Bayllä yhden yön merenrantabungalowissa Marine parkview resortissa. Lanta Resortissa huoneemme oli hotellin halvin, jolloin näkymä parvekkeelta oli tielle. Tämä ei sinänsä haitannut, kun melko myöhään iltapäivästä vasta saavuttiin kohteeseen eikä huoneessa kauaa aikaa vietetty. Huone oli siisti, mutta suihku toimi oikuttelevasti. Allasalueet ja aamupala olivat kuitenkin ehdottomasti koko reissumme parhaat täällä! Myös sijainti kivan Long Beachin rannan läheisyydessä oli hyvä. Tänne voisin mennä toistekin. Itse Long Beachin miinukseksi pitää tosin mainita illalla runsain mitoin ilmaantuneet moskiittot, joita ei muissa paikoissa ollut kuten täällä!
 Lanta Resortin pienempi allasalue illalla.

Hotellin altaalla uimme vielä illalla yhdeksän jälkeen ja tunnelma oli suorastaan maaginen! Niin hiljaista, kun ei muita ihmisiä näkynyt missään. Upeaa tähtitaivasta ja täysikuuta olisi voinut tuijotella altaassa kelluen loputtomasti! Parasta rentoutumista ikinä <3

Toinen Koh Lantan majapaikkamme Marine Parkview sijaitsi aivan merenrannassa Kantiang Bayn rannassa (Long Beachia ehkä n. 20 km alempana saarella) ja näkymä bungalowista (ainut ihan rannassa sijaitseva tässä majapaikassa) päivällä oli täydellinen! Illalla vesi tosin laski niin, että rantakivikot tulivat näkyviin ja näkymä oli vähemmän upea. Huone oli perustasoinen, mutta aiempiin majapaikkoihimme verrattuna edullinen. Miinuksena täällä oli bungalowin ulko-oven iso rako, josta sisään pääsi pari pientä gekkoa! Onneksi ne saatiin pyydystettyä ja heitettyä ulos, minkä jälkeen täytimme oven raon pyyhkeellä eikä enempää yllätysvieraita ilmaantunut! =/
Marine Parkview bungalowin terassilta näkymä päivällä rantaan.

Krabilla yövyimme myös kahdessa paikassa. Ensin yhden yön aivan rannan ja keskustan tuntumassa sijaitsevassa Phra Nang Innissä ja kaksi seuraavaa yötä hieman edullisemmassa Alis hotellissa. Phra Nang Innissä huoneemme oli ehkä tyyliltään hienoin ja modernein kaikista yöpaikoistamme. Erikoisuutena kylpyamme makuuhuoneessa :D Täältä tuli otettua sisältä huoneestakin kuvia.
Iso miinus oli kuitenkin, että ilmastointi oli huoneessamme täällä todella huono! Muissa majapaikoissa ei vastaavaa ongelmaa ilmennyt. Sanoisin, että ilmastointi on ehkä yksi tärkeimmistä huoneen ominaisuuksista +30 helteillä! Tämä oli hintavin kaikista majapaikoistamme, joten seuraavat 2 yötä majailimme hieman edullisemmassa paikassa, jossa myös ilmastointi toimi!

Alis hotel oli hieman kauempana keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Huone oli melko perustasoa, tällä kertaa erikoisuutena parvekkeella oleva saavimainen amme!
Saavin jätimme testaamatta, mutta allasalue oli pienuudestaan huolimatta viihtyisä. Rannat eivät Krabin Ao Nangissa olleet itse asiassa kovin kummoiset, joten allas oli mukavampi vaihtoehto uimiseen siellä.
Huoneen plussana on pakko mainita mahtava sadevesisuihku! Suihkut olivat monessa paikassa vähän oikuttelevia (veden lämpötila ja paine vaihteleva), mutta täällä toimi! Hotellin alakerrassa oli lisäksi biljardipöytä, jota pääsi pelailemaan ilmaiseksi. Saattaisin majoittautua tänne muutamaksi yöksi jopa uudelleenkin, vaikka huone hieman vanhahtava suihkua lukuun ottamatta olikin.

Matkamme viimeinen majapaikka oli Patong Mansion Phuketissa. Paikka oli todella siisti, mutta kävelymatka rantaan oli ehkä aavistuksen liian pitkä kuumalla. Hotellissa oli hissi (luksusta!), toimiva ilmastointi, ok aamupala, rakennuksen katolla oli pieni uima-allas ja huone oli siisti + henkilökunta ystävällinen eli kyllä tätäkin paikkaa uskallan majapaikaksi täällä suositella. Myöskään kaupungin öinen häly ei tänne kuulunut, mikä olikin yksi hotellivalinnan tärkeimmistä kriteereistä täällä. Huone oli lisäksi kaikista majapaikoistamme selvästi edullisin; vain n. 20 euroa yö, kun muissa paikoissa hinta vaihteli 40 eurosta 70een euroon. Yllätyinkin majapaikkojen hintatasosta muualla kuin Patongilla, kun olivat mielestäni hieman ylihinnoiteltuja kohteiden muuhun hintatasoon ja huoneiden tasoon nähden. Ehkä ensi kerralla varaisin majapaikkoja enemmän jo ennakkoon, jotta valinnan varaa olisi vielä laajemmin. Toisaalta viime hetken varaamisessa oli huippua, kun pystyi mielensä mukaan vaihtamaan maisemaa, kun siltä tuntui. Eli mitenkään mahdotonta se ei kuitenkaan ole; ainakin näin maaliskuussa. Suurimman sesongin aikaan joulu-tammikuussa tietysti tilanne voi olla huonompi..