4.8.2014

Focaccia

Edellisviikonlopun vieraille teki mieli tarjoilla jotain pientä hyvää ennen kuin suuntasimme illalla keskustaan syömään. Focacciaa, vesimelonia (superhyvää muuten tähän aikaan vuodesta ja maistuu etenkin näillä helteillä, nam!) ja vähän juustokakkuakin sitten päädyin tarjoilemaan.

Juustokakun tein täältä löytyvällä ohjeella ja koristelin tuoreilla mansikoilla. Reseptin tavallisten dominojen sijaan käytin pohjassa minttudominoja. Helppoa ja hyvää!

Focaccian tein puolestaan täältä löytyvää Hans Välimäen ohjetta mukaillen. Oliivit jätin pois ja tilalle laitoin kirsikkatomaatteja ja fetaa (chiliöljyssä). 
 Taikinaa veivaillaan n. 10 min. ja kohotellaan n. 20 min.
Lopputuloksena tulee hauskan venyvä  ja melko sitkeänkin oloinen taikina!
 Sitten vain uuniin 225 asteeseen n. 25 minuutiksi ja valmista!
 Harvinaista kyllä, omaan makuun tämä leipä ei ollut juuri uunista tulleena ihan parhaimmillaan vaan vasta muutaman tunnin pöydällä lepäiltyään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!