Edellisviikonlopun vieraille teki
mieli tarjoilla jotain pientä hyvää ennen kuin suuntasimme illalla
keskustaan syömään. Focacciaa, vesimelonia (superhyvää muuten tähän
aikaan vuodesta ja maistuu etenkin näillä helteillä, nam!) ja vähän
juustokakkuakin sitten päädyin tarjoilemaan.
Juustokakun tein täältä löytyvällä ohjeella ja koristelin tuoreilla mansikoilla. Reseptin tavallisten dominojen sijaan käytin pohjassa minttudominoja. Helppoa ja hyvää!
Juustokakun tein täältä löytyvällä ohjeella ja koristelin tuoreilla mansikoilla. Reseptin tavallisten dominojen sijaan käytin pohjassa minttudominoja. Helppoa ja hyvää!
Focaccian tein puolestaan täältä löytyvää Hans Välimäen ohjetta mukaillen. Oliivit jätin pois ja tilalle laitoin kirsikkatomaatteja ja fetaa (chiliöljyssä).
Taikinaa veivaillaan n. 10 min. ja kohotellaan n. 20 min.
Lopputuloksena tulee hauskan venyvä ja melko sitkeänkin oloinen taikina!
Sitten vain uuniin 225 asteeseen n. 25 minuutiksi ja valmista!
Harvinaista
kyllä, omaan makuun tämä leipä ei ollut juuri uunista tulleena ihan
parhaimmillaan vaan vasta muutaman tunnin pöydällä lepäiltyään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaunis kiitos kommentistasi!