25.11.2013

Avokadosta: Pastaa ja Guacamolea

Tämä viikko aloitettiin ruokarintamalla avokadopastalla. Ruokavalinta perustui osittain kotoa valmiiksi löytyviin aineksiin, jotka jäivät aiemmin texmex-herkkujen kanssa nautitun quacamole-dipin valmistuksesta yli. En itse asiassa ole mikään avokadon suurkuluttaja, mutta näissä kahdessa reseptissä sitä on nyt tullut kokeiltua ja syömäkelpoiseksi todettua. Ja terveellisistä herkuistahan on kyse, kun hyvien rasvojen lisäksi avokado sisältää hedelmäksi runsaasti myös kaliumia ja proteiinia.

Avokadopastan reseptinä käytin sitä jonkin sortin ruokailmiöksikin kutsuttua, Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta löytyvää reseptiä. Löytyy netistä mm. täältä.

Kyllähän tämä hyvää on, mutta en ehkä silti ihan täysin ymmärrä miten tämä on NIIN älyttömän kovaksi hitiksi noussut. Chiliä laitoin tähän reseptin puolikkaan sijaan kokonaisen eikä ollenkaan liikaa ollut sekään.

Quacamole-dipin halusin valmistaa aiemmin nautittujen tortillojen kera nautittavaksi itse, koska kaupan avokadotahnat eivät sisällä avokadoa nimeksikään. Vain itse tehty on sitä oikeaa, täyttä tavaraa :) Reseptinä käytin Ruokasuosikit-sarjan Meksiko-kirjasta löytyvää ohjetta:

Quacamole (neljälle):

2 isoa kypsää avokadoa
1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
puolikas sipuli hienoksi pilkottuna
1 tuore vihreä chili siemenet poistettuna ja pilkottuna
1 valkosipulin kynsi
0,25 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl hienoksi pilkottua tuoretta korianteria + ylimääräistä koristeeksi
suolaa ja pippuria


Terveellistä viikonjatkoa! :)

24.11.2013

Joulukortteja

Viikonloppu tuli taas vietettyä muualla kuin kotimaisemissa ja tulevien viikonloppujen ohjelmaa katsoessa tilanne alkaa näyttää jo huolestuttavalta perinteisen joulukorttisession suhteen. Olen tähän mennessä saanut aikaiseksi kokonaiset 2 korttia ja postin nettisivuilla aikalaskuri kertoo, että enää 18 päivää aikaa lähettää joulukortit! Apuva! Jospa saisi potkua hommaan vaikka viljelemällä tänne kahden edellisen joulun korttituotoksia...

Viime vuonna kortteihin päätyi enkeleitä ja joulupukkeja...





Vuonna 2011 kortteja koristivat joulupallot ja nallet...






Tänä vuonna sitten jotain samantapaista, mutta jotain uutta myös! :)

Nyt hyvät yöt ja reipasta uutta viikkoa kaikille!

19.11.2013

Sunnuntain valokylpyä

Ihanasta, tässä marraskuussa niin harvinaisesta, auringon valohoidosta saatiin nauttia sunnuntaina. Uloskin hetkeksi uskaltauduttiin, mutta Eino lykkäsi sen verran jäätävät viimat, että parempi oli siirtyä äkkiä vaan takaisin sisätiloihin valoisuutta fiilistelemään...

Siellä ne jouluvalotkin tyytyväisenä jo möllöttelee ikkunassa. Tampereen reissulla tuli pyrähdettyä Stockmannilla ja sieltä oli sitten "ihan pakko" napata yksi jouluinen tyynynpäällinenkin matkaan. Tuohon tuolille se jäi sitten ihan vaivihkaa vaan jo köllimään valojen seuraan ;)
 
Aika eri maailma avautuu nyt näistä samaisista ikkunoista. Pitääpi vuorostaan fiilistellä kynttilöiden valoa ja nauttia vaikka kuppi kuumaa glögiä...

17.11.2013

Suomen Kädentaidot 2013

Heipsistä hei!

Onpas ollut jälleen mukavaa ohjelmaa viikonloppu pullollaan. Perjantaina saatiin serkku ja sen mies kylään ja eilisen päivän sain viettää hyvän ystävän seurassa Tampereella! Pirkkahalliin Kädentaitomessuille suunnattiin molemmat ensimmäistä kertaa. Valtava näytteilleasettajien ja messuvieraidenkin määrä pääsi ihan yllättämään! Ihan kiirus meinasi tulla, että ehti kaikki "kojut" läpi kiertämään.

Kuvia tuli otettua valitettavan vähän, koska olimme aluksi siinä uskossa, ettei kuvaaminen ole lainkaan alueella sallittua. Näytteilleasettajien luvalla kuvia kuitenkin sai räpsiä ja muutamia kuvia tuli sentään lopussa napattua.

Messujen helmet:

TUIAS - kaunista käyttökeramiikkaa. Alla oleva kuva yrityksen nettisivuilta.

 
PAAPO - omien käsityötuotteiden lisäksi myy myös ihania PaaPii Designin tuotteita

 

PALONI - vaatteita, sisustustuotteita, koruja, asusteita ja lahjaesineitä jopa 80:ltä eri suunnittelijalta. Omat suosikit näistä olivat Molla Millsin virkkaustyöt.



VALONA Design Elina Mäntylä - moderneja himmeleitä, metallilangasta tehtyä ja koruja

Valona design "Timantti" -Koivukristalli

 TEIPPITARHA - loputon valikoima washi- ja kuvioteippejä

PALISANTERI - mm. suloisilla pupukuvilla kuositettuja käsitöitä Salosta! En valitettavasti löytänyt tälle putiikille nettisivuja, mutta kuvassa pikkukukkaro, joka itselle lähti tästä puljusta mukaan. Myös PaaPiin kortti ja Teippitarhan uutuusteipit messutuliaisia.

   DESIGN PALET - muotoilija- ja tekstiiliartesaani Kirsi Niemelän suunnittelemia sisustustekstiilituotteita
  

Ihania uusia juttuja tuli paljon vastaan ja inspiraatioita ähkyksi asti! Enpä usko, että viimeiseksi kerraksi jäi näilläkään messuilla vierailu. Sen verran ainutlaatuinen tilaisuus tapahtuma on tutustua pienyrittäjien valikoimiin ympäri Suomea. 

Tänään tuli sitten taiteiltua ensimmäiset joulukortit ja ennen viikonloppua viritettyä jo jouluvalojakin ikkunaan. Tää pimeys niin huusi noita valoja ja onhan nyt jo sentään marraskuun puolivälikin... :)

Nyt eikun mainiota alkavaa viikkoa kaikille!

12.11.2013

Design Hill

Viikonlopun kotikonnuilla vierailun yhteydessä kipaisin isänpäivälahjaostoksilla paikallisessa sisustus- ja lahjatavaraputiikissa. Pienenä kotipaikkakunnan mainoksena pitää paikka nyt tietenkin myös täällä esitellä!

Kyseessä on siis Design Hill, joka sijaitsee Salossa, aivan Turun ja Helsingin välisen moottoritien varrella. Oikein varteenotettava taukopaikka moottoritietä suhaaville siinäkin mielessä, että putiikin tiloissa toimii sisustusputiikin lisäksi myös mainio kahvila nimeltään Toinen Keksi. Kahvilan antimiin olen itse tutustunut sen toisessa toimipisteessä Salossa ja lämpimästi voin sitäkin suositella! Herkullista kahvia ja muita maukkaita ja silmää hiveleviä herkkuja sieltä saapi.

Alla muutama Design Hillin Facebook -sivuilta napattu kuva paikasta:

 
Design Hillin valikoimassa on pääasiassa kotimaisten brändien, kuten Pinetan, Nanson ja Marimekon tuotteita. Valikoimaan kuuluu mm. kodin tekstiilejä, astioita ja saunatarvikkeita. Myös askartelutarvikkeita, makeisia ja paikallisen kampaamon outlet myymälästä löytyy. Lisätietoa paikan valikoimasta ja tarkka sijainti löytyy yrityksen kotisivuilta eli täältä

Mutta kannattaa siis poiketa paikan päällä, jos noille kulmille sattuu!

7.11.2013

Porkkanamuffinit ja lehtikaalisipsit

Juureshimo senkun jatkuu ja tällä kertaa makeassa muodossa. Siispä porkkanamuffineita! Resepti on työkaverilta saatu, useaan kertaan testattu ja hyväksi todettu. Ei mitään erityisiä kikkailuja vaadi ja aika perusaineksilla onnistuu.

Porkkanamuffinit (piirakkana pellillinen)

4 dl porkkanaraastetta
1 prk ananasmurskaa
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
100 g voita

Sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri. Sulata voi. Valuta ananasmurska ja raasta porkkanat. Sekoita kaikki varovasti yhteen ja paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrute:
6 dl tomusokeria
200 g maustamaton tuorejuusto
100 g voita

Koristeeksi nonparelleja, hasselpähkinärouhetta tms.

Muffinien lisäksi uuniin sujahti tänään lehtikaalia! Näin jossain lehdessä reseptin, jossa lehtikaalia käytettiin lämpimässä salaatissa. Nyt ei kuitenkaan into riittänyt salaatin väkerrykseen, joten päätin sen sijaan kokeilla lehtikaalia ensimmäistä kertaa sipsien muodossa. Ihan tällä simppelillä "reseptillä" sipsit tein.

Toiveikkaana odotin uutta makuelämystä, mutta pakko myöntää, etten nyt ihan myyty näiden makuun ollut. Todella rapsakoita olivat ja koostumus miellyttikin eniten. Mutta maku oli jotenkin. Liian kaalinen. Ja hieman liian voimakas omaan suuhuni. Mutta ihan hauska kokeilu ja kannattaa näille mahdollisuus antaa, jos ei ennen ole kokeillut. Jotain erilaista ainakin perussipseihin verrattuna!

Huomenna päästäänkin taas jo viikonlopun viettoon. Isänpäivää olisi tarkoitus viettää kotikonnuilla omaa isukkia ja isoisää muistaen. Myös kaverin valmistujaisjuhliin suunnataan Turkuun. Kivaa ohjelmaa jälleen luvassa siis!

Hyvät viikonloput sinnekin!

3.11.2013

Messumatkan tunnelmia

Nyt on messumatka takana ja kivaa oli! Itse asiassa kyseessä olivat jokavuotiset K-Kauppiasliiton järjestämät K-Team Päivät, jotka pitävät sisällään muutakin ohjelmaa kuin ammattimessut. Iltaohjelmassa oli mm. stand upia ja laulavina esiintyjinä Jonne Aaron ja Jenni Vartiainen. Messuosastolla tavarantoimittajat esittelivät pääasiassa uutuustuotteitaan. Näillä messuilla lähtee aina aivan lapasesta ilmaisten maistiaisten ja näytteiden rohmuaminen, mutta kerrankos sitä, kun niitä niin auliisti siellä jaellaan :D Moneen pisteeseen oli myös organisoitu erilaisia hauskoja pelejä ja arvontoja. Ja mullahan kävikin sitten varsinainen munkki, kun menin ja voitin yhdestä arvonnasta alla olevassa kuvassa näkyvän Dolce Gusto Mini Me kapselikeittimen! 

Aika huikeeta :) Itse asiassa olen aika amatööri erikoiskahvien juonnissa, mutta tällähän sitä sitten pääsee tietämystään kehittämään sillä saralla. Makukapseleiden valikoima on melko runsas, että kokeiltavaa kyllä piisaa. Lupasivatkin laittaa reilusti eri makuja mukaan, kun paketin mulle kotiin postittavat. So happy! Ja täähän on siitä hauska masiina, että tällä voi valmistaa kuumien juomien lisäksi myös kylmiä juomia.

Huomenna onkin sitten huippupäivä, meinaan poikkeuksellinen vapaa päivä maanantaina! Jesjes! Hyvää uutta viikkoa kaikille!

1.11.2013

Tunnelmallista pyhäinpäivää!


Tämä pyhäinpäivän teemaan sopiva kurpitsakuva hymyilytti Kanelia ja Kardemummaa blogissa:


Nyt siis eikun mielikuvitus valloilleen ja kurpitsoja veistelemään! Itse en ole kurpitsojen veistämistä ikinä kokeillut, mutta aikas makeita juttujahan noihin saisi aikaiseksi...

 Kuva täältä

Olin itsekin eilen aikas jännittävässä kauneuskäsittelyssä. En suinkaan veisteltävänä (hui kauhistus!), vaan elämäni ensimmäiset ripsipidennykset kävin laitattamassa! :D Yllättävän rentouttava kokemus oli. Eipä siinä muuta tarvinnutkaan kuin lähes pari tuntia maata silmät kiinni paikoillaan. Alkuun ripset tuntuivat melko runsailta, mutta nyt alkaa jo silmä tottua. Nyt kun vielä osaisi olla hieromatta silmiä, ettei heti noita tuhoaisi. Kaikessa turhamaisuudessaan kivaa pientä piristystä pikkujoulukauteen kyllä :)

Huominen pyhäinpäivä meneekin sitten messuillessa Tampereella hotelliyöpymisineen kaikkineen. Nyt siis laukkuja pakkailemaan. Oikein tunnelmallista ja mukavaa viikonloppua kaikille!