27.10.2013

DIY: Joulutauluja

Pahoittelut jo etukäteen. Jouluvouhkaus on näet ryöstäytynyt käsistä ja veikkaan, että loppua ei näy ennen kuin aatto koittaa :D Jossain blogissa (en nyt millään muista missä) näin ihania jouluaiheisia printtikuvia kehyksissä ja pakkohan niitä oli itsekin lähteä väsäilemään. Tai paremminkin printtailemaan. Miten helppoa ja vielä ilmaista! Ihan mahtavan sivuston löysin (minkäs muun kuin blogin tietenkin), josta voi ilmaiseksi printtailla skräppipapereita. Olkaat siis hyvät: http://meinlilapark.blogspot.fi/search/label/christmas. Kuusikuvioinen printti on kyseiseltä sivustolta printattu ja vasemmanpuoleinen kuva PicMonkey kuvankäsittelyohjelmassa itse kyhäilty. Winterland-teeman alta löytyi mm. noita mistelin oksan kuvia.



Kehykset ovat Tiimarista, jossa ne olivat eilen kaikki tarjouksessa 2e/kpl ja siihen päälle niitä sai vielä kolme kahden hinnalla. Jei, pienestä sitä voikin ihminen iloiseksi tulla :D Tiimarin kohtalosta ei tietystikään voi iloita. Toivottavasti nyt saisi ainakin jossain muodossa vielä jatkaa toimintaansa, kun sen verran legendaarisesta askarteluputiikista on kyse.

Monen tunnin urakaksi muodostuneen kirppiskamojen läpikäynnin ja hinnoittelun päälle tauluvärkkäily oli kyllä mukavan kepeää puuhaa. Mutta hyvä, että tuli nyt tehtyä tuo jo hetken aikaa odotellut kirppisurakkakin. Joulukortit jäi nyt sitten vielä aloittamatta, mutta eiköhän tässä jossain välissä vielä ehdi niitäkin värkkäilemään...

Ei muuta kuin mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

P.s. Ja jos joku kauhistui, että nytkö jo joulutaulut on esillä, niin ei sentään. Enköhän ne hetkeksi vielä siirrä tuosta vitriinin päältä piiloon odottamaan... ;)

26.10.2013

Kirppistelyä

Salakavalasti viuhahti taas lauantaipäivä jonnekin. Kirpparilla ja kaupoilla tuli sentään pyörähdettyä. Kirpparille suunnattiin alunperin tarkoituksena varata itselle myyntipöytä ja se toki varattiinkin, mutta tarttuipa sieltä sitten jotain kotiinkin mukaan. En hirmu usein normaalisti kiertele kirppareilla. Koen, ettei mulla oikein ole sellaista kirpparisilmää, jota toisilla tuntuu olevan. Sellaista kadehdittavaa silmää, jolla maagisesti erottaa kirpparilla jyvät akanoista. Monesti kirpparisilmän omaavat ovat oman kokemukseni mukaan osaavia tuunaamaan vanhasta uutta, mikä sekin varmasti osaltaan helpottaa löytöjen tekemistä.

Tänään oli kuitenkin sen verran poikkeuksellinen päivä, että olisin voinut haalia kirpparilta mukaani yhtä sun toista tavaraa. Yhtenä ajatuksena oli ostaa muutamia lasten juttuja kotiin, jotta satunnaisesti meillä vierailevilla pikkuisillakin olisi jotain puuhaa kyläreissullaan. Ostin sitten yhden pelin, josta huomasin kotiin tullessa osan nappuloista ja muista tarvittavista osista puuttuvan kokonaan! Jep. Kirppisamatööri, kun en kurkistanut paikan päällä paketin sisään. No taidan reklamoida tästä vääryydestä vielä, kun vien omat tavarani myyntiin ;)

Monenmoista kivaa sisustussälääkin tuli kirpparilla vastaan. Näitä kahta kynttilähärpäkettä en sitten voinut lopulta vastustaa...

Molemmat ovat väritykseltään hieman rusehtavia, mutta ainakin tuon isomman ajattelin suhauttaa spraymaalilla mustaksi, jotta istuu paremmin meitin kotiin (pientä tuunaajan vikaa hei mussakin!).  Veikkaan, että joku on nämä itse tehnyt, koska pieniä kauneusvirheitä näissä oli, mutta toisaalta sehän tuo vaan pientä särmää niihin ;) Eivätkä olleet muuten hinnallakaan pilattuja, kun vaivaisen euron maksoivat kipale.

Kirpparilta matka jatkui vielä muutamaan muuhunkin kauppaan ja Clas Ohlsonilla menin sitten ihan pähkinöiksi :D Niin kivoja joulutilpehöörejä oli tyrkyllä että! No hillitsin itseni serveteiltä, kynttilöiltä, pahvimukeilta jne, mutta alla oleva lyhty oli saatava.


Melkoinen kynttiläteema ollut siis tänään. Huomenna pitäisi sitten kaivaa kotinurkista tavaroita, joista malttaisi luopua...

25.10.2013

Juurescurry ja sienifetamuffinit

Syksyn pimenneiden iltojen myötä mulle on iskenyt ihan älytön mieliteko kauden juureksiin. Ja lähinnä siis muhevan mausteisista juurespadoista olen haaveillut. Hassua, kun yleensä ruokamieliteot on meikäläisellä ehkä enemmän niitä vähemmän terveellisiä juttuja. Mutta kiva, että joskus näinkin ;) Syyskuun Koti ja keittiö -lehdestä löytyikin sitten sopivasti muutama houkutteleva resepti, jolla lähteä tätä yllättävää juureshimoa taltuttamaan. Ensimmäisenä testiin pääsi juurescurry.

JUURESCURRY

4 annosta

 2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 tl currya
1 tl garam masalaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 prk (285/ 175 g) esikeitettyjä kikherneitä

koristeeksi korianteria (mulla timjamia)
Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä muutaman minuutin verran. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito ja anna juuresten kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. (Lähes puoli tuntia tais mulla nuo kypsyä.) Valuta kikherneet ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Mausta kevyesti suolalla.

Basmatiriisin ja kanan kanssa tätä nautittiin. Mausteisen ruuan ystävänä kaipailin tähän hieman lisää makua ja Santa Marian Green Harissa mausteseos (sis. mm. vihreää chiliä, minttua ja valkosipulia) sopikin sitä hyvin antamaan. Ei ollenkaan hassumpaa!

Samaisen Koti ja keittiö -lehden sivuilta löytyi myös erilaisia, gluteenittomia leivontaohjeita. Niistä sieni-fetamuffinien resepti houkutteli kokeiluun. Tein tosin ihan "normaaleja" sienifetamuffineja korvaamalla gluteenittoman jauhoseoksen Spelt hiivaleipäjauhoilla.

SIENI-FETAMUFFINIT

3 1/2 dl jauhoja
1/2 tl suolaa 
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
100 g vaaleaa cheddarjuustoa raastettuna (korvasin parmesan-juustolla)
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl maitoa
3 rkl öljyä
150 g pannuvalmiita suppilovahveroita
100 fetajuustoa

Sekoita kuivat aineet ja timjami kulhossa. Raasta juusto ja lisää jauhoseokseen. Vatkaa toisessa kulhossa kermaviili, munat, maito ja öljy kevyesti keskenään. Sekoita seos kuivien aineiden joukkoon. Pilko sienet ja kuutioi feta ja lisää taikinaan. Annostele voideltuihin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 min.
Multa jäi tuo vuokien voitelu tekemättä, kun ihan paperisiin muffinivuokiin nämä laitoin ja aika lujaa niihin tarttuivatkin kiinni. Myös vähän turhan lituskoiksi jäivät paperivuuissa, mutta muuten ihan hyviä tuli parmesan-juustollakin.

On se vaan kiva, että on taas viikonloppu, vaikkei mitään ihmeempiä suunnitelmia tälle viikonlopulle olekaan tiedossa. Viini- ja ruokamessut kyllä hieman houkuttelisivat. Marraskuussa on tosin jo kaksi muutakin messureissua tiedossa, että en tiedä tulisiko sitten jo hieman liikaakin messuiluja tähän syksyyn... Eipä kai toisaalta, kun aika erilaisista tapahtumista on kyse :)

Mutta nyt ei muuta kuin oikein leppoisat viikonloput kaikille!

20.10.2013

Tonttuilua

Jouluun on vielä 2 kuukautta aikaa, mutta täällä on jo tonttuilut aloiteltu hyvissä ajoissa... Tänään askartelin jo muutaman pikkulahjan itsekin. Valitettavasti en vaan voi juttuja täällä vielä esitellä, koska saajatkin saattavat täällä vierailla ;)

Marraskuun viikonloppuihin on jo suunnitteilla jos jonkinmoista menoa, että nyt näyttää siltä, että ensi viikonloppuna tehdään sitten jo joulukorttejakin! Ettei vaan tulis kiirus :D Vielä on ideat hakusessa, mutta niitä saattaisi tulla vastaan esimerkiksi vain ja ainoastaan joululle omistetuista blogeista! Tiesittekös, että sellaisiakin löytyy? :) Itse eksyin ensimmäisen kerran joulublogiin viime viikolla ja ainakin tuosta kyseisestä Joulupiparkakku-blogista löytyi kivoja ideoita muun muassa kotitekoisen joulukalenterin askarteluun. Tämän adventtikynttiläkuvan bongasin samoilta sivuilta:


Tänä vuonna toiveissa olisi myös oma joulukuusi. Joulua vietetään muualla, mutta olisi se silti niin ihana tunnelmanluoja joulunalusajalle. Eiköhän sellainen jostain siis tänne saada kotiutettua...



Vielä loppuun pienen joulukollaasin kera toivottelen hyvät yöt ja uuden viikon aloitukset kaikille! Toivottavasti ei alkanut ei niin joulufaneja jo ahdistaa nää jouluhömppäilyt :D

Alemman kuvan joulukuvat: Ellos, Ikea, Kodin1.

16.10.2013

Eteisessä

Tänään on hieman jutut vähissä, mutta vieraillaanpa tähän väliin nyt vaikka meidän eteisessä :) Eipä tässä paljon esiteltävää ole, mutta pienuudestaan huolimatta tästä kovasti pidän. Peililiukuovet piilottavat taakseen kaiken tarpeellisen ja avartavat kivasti pientä tilaa. Laattalattia taas on ihanan käytännöllinen ja tummanharmaalta sävyltäänkin silmääni miellyttää. Unelmieni keittiöönikin kelpuuttaisin mieluusti laatoilla päällystetyn lattian...

Sisustamista eteisessä ei kovin paljon ole ollut, mutta ovimaton ja kattolampun uusin hieman tänne muuton jälkeen. Aluksi lamppuna oli jo vanhassa asunnossammekin eteisessä ollut "perus-lasikupu-plafondi", mutta ikinä en siihen oikein tykästynyt. Tuntui vain, ettei muunlaisia juuri ollut tarjollakaan ja siihen oli tyytyminen. Miten ne tosiaan onkin aina vaan niitä lasikupuja? :D Olinkin sitten erityisen innoissani löytäessäni Elloksen valikoimasta tuon hieman modernimman version plafondista. Mitään matalampaa, riippuvaa valaisinta kun tuohon ei voinut harkitakaan eteisen suuntaan aukeavan vessan oven vuoksi. 

Tarkoituksena olisi liimailla tuohon ylemmässä kuvassa peilin kautta näkyvään, valkoiseen sähkökaapin oveen Kodin Terrasta ostamani tekstitarra. Liitutaulutarraakin tuohon ajattelin, mutta sen taidan nyt kuitenkin sijoittaa jo aiemmin kaavailemaani paikkaan keittiöön. Tällä erää kaapin ovea koristavat kuitenkin vielä nuo yllä olevassa kuvassa näkyvät sisustuskortit.

Huomisen jälkeen mulla alkaakin sitten jo viikonloppu, kiitos viime viikon lauantaityövuoron. Kivaa ohjelmaakin on luvassa, kun suuntaan kotikonnuille muutamia kamusia ja perhettä moikkaamaan :)  Siispä nyt jo hyvissä ajoin hyvän viikonlopun toivotukset kaikille ja vielä vähän syystunnelmia kuistilta!


14.10.2013

Lentobuukkaus joulutunnelmiin

Olipas jännitysnäytelmää kerrakseen eiliseen iltaan, kun lentoja varailtiin. Itsenäisyyspäiväviikonlopulle oli haaveissa lyhyt kaupunkireissu. Amsterdam ja Madrid olivat kohteina harkinnassa, mutta lopulta päädyttiin Tukholmaan. En ole aikoihin siellä käynyt ja mulla on mielikuva, että siellä on erityisen tunnelmalliset joulutorit, joten siksi sinne.

Halvatlennot.com sivuilla välähteli alle sadan euron menopaluulentoja ja innoissani sitä kautta lähdinkin lentoja varailemaan. Mutta siinä vaiheessa, kun olin vahvistamassa varausta, niin lennon hinta vaihtuikin kertaheitolla 50e kalliimmaksi ja ruutuun välähti vain pahoittelut hinnan nousemisesta ja kysymys: haluatko jatkaa varausta tästä huolimatta? Öö. No en tod! Ymmärrän, että hinnat päivittyvät jatkuvasti kysyntää ja varaustilannetta mukaillen, mutta kun olin jo lennot tiettyyn hintaan valinnut ja tietonikin sivuille antanut, niin ei enää varauksen loppuvaiheessa mielestäni kuuluisi muuttua. Höh.

No sama meininki jatkui Finnairinkin sivuilla. Lopulta hinta muuttui onnekkaasti alaspäin ja plussapisteitä hyödyntämällä saatiin vielä kohtuuhintaan lennot. Mutta en kyllä muista, että ennen noin paljon olisi ihan lyhyen ajan sisällä hinnat heitelleet. Todellakin kannattaa monella eri hakukoneella tehdä samaan aikaankin haku, kun osa päivittyy vähän viiveellä ja saman lennon voi samalla hetkellä saada monta kymppiä toista sivustoa halvemmalla.

Mutta joo, lennon varaamisen hankaluuksista selvittiin ja nyt on kiva minireissu joulun alusajalle siis buukattu! Muutama fiilistelykuva sen kunniaksi jouluisesta Tukholmasta...



Kuvat: matkapojat.fi ja plaza.fi

Kummasti se joulu vaan jo kummittelee mielessä, muutamat lahjatkin on jo tullut hommattua.. Ai miten niin joulufani ;) No äkkiäkös se pari kuukautta toisaalta tässä vierähtää, ettei sen puoleen. Mutta vielä myös syystunnelmissa ollaan, nyt lähden meinaan huiskaisemaan parvekkeelle hommatut callunat multaan.. 

Hyvät illanjatkot kaikille!

11.10.2013

Hullareita ja syyskukat


Tänään tuli piipahdettua Hullareilla. Sisustusostoja ei tullut tällä kertaa tehtyä, mutta herkkuja sitäkin enemmän... mm. caesarsalaattia, viikunahilloa, juustoa, neekerinsuukkoja.. Että kevyttä viikonloppua vaan sinnekin! :D Lempihajuveden ja ripsivärisetin myös nappasin edukkaasti talteen. Mutta sen enempää ei tullut hulluteltua. Vaatteita tuntuu vaan jotenkin haastavalta siinä ihmisvilinässä bongailla. Mieluummin kurvaa sitten nettiin, jos jotakin vielä tekee mieli tutkailla.

Eilen kuvailin hieman tuota kuistin syysilmettä, mutta en oikein tyydyttäviä otoksia saanut aikaiseksi. Tässä nyt kuitenkin yksi otos kukkavirityksestä tännekin tällä erää...


Huomenna pitäisi vielä vääntäytyä poikkeuksellisesti lauantaina töihin ja vielä kuudeksi... huhhei... no ensi viikolla sen ansiosta onkin sitten lyhyempi viikko :) 

Hyvät viikonloput kaikille!


9.10.2013

Every day may not be good...

Nyt oli taas sellanen päivä et ei menny ihan niinku Strömsössä. Ei sit sinne päinkään. Ihan töihin liittyvää sähellystä, että ei sen vakavampaa onneksi kuitenkaan. Nyt on kuitenkin takki sen verran tyhjä, että sauna kutsuu ja syyskuistin somistus ja kuvailu pitää siirtää vielä päivällä eteenpäin. Juurikin näihin päiviin sopii enemmän kuin hyvin Kodin Terrasta eilen mukaan napatun tekstitarran teksti:

Ei tämäkään päivä nyt sentään läpimätä ollut. Ainakin sauna on aina kiva juttu :) Eli positiivisin mielin eteenpäin; huomenna on parempi päivä, on on! Hyvät illanjatkot itse kullekin!

8.10.2013

Hyvästit kesäkukille ja syystunnelmia

Viikonloppuna tuli viimein raijattua kuistilla amppeleissa ja ruukuissa majailleet kesäkukat biojätteisiin. Hieman haikein mielin, vaikka kukat jo melko kaikkensa antaneita olivatkin. Viimeiset virkeät oksat taitoin kuitenkin vielä talteen, josko tuossa pullossa vielä hetken jaksaisivat ilostuttaa.

Todellisena kesäihmisenä olen kyllä ollut tänä vuonna ihmeen innoissani myös syksystä. Luonto on nyt kaikessa kirjavuudessaan vaan todella kaunis ja ilma raikas hengittää. Ei edes sade niin haittaa. Ainakaan vielä...

Tänään käytiin hakemassa kuistille hieman syysilmettä Kodin Terrasta. Lyhtypostauksessanikin näkyvään, isoon hopeaan lyhtyyn sitten lyhtyostoksen osalta päädyin. Lyhdyn kaveriksi kuistille sain hetkellisessä hortonomipuuskassani taiteiltua myös aikas komean syyskukka-asetelman :D Kuistin syysilmeen ikuistus siirtyy huomiselle, joten tällä erää syystunnelmia ihan vain sisätiloista...


Tunnelmallista viikkoa!

6.10.2013

DIY: purkkien ja laatikoiden päällystämistä

Pitkä tauko askartelurintamalla päättyi tänään, kun pitkästä aikaa sormet oikein syyhysivät jotain pientä näperrys-projektia. Hyvinkin simppeleillä säilykepurkkien ja pahvilaatikoiden kansien päällystysjutuilla oltiin tänään liikkeellä.

Välineiksi tähän näpertelyyn riittävät päällystettävä purkki/ laatikko, päällystykseen käytettävä paperi tai esim. tapetin pala, kaksipuoleinen kontaktimuovi, kynä, viivotin ja sakset. Itse käytin purkkien päällystykseen makkarin ja olkkarin tapetoinnista jääneitä tapetin paloja.



Toiseen purkeista lisäsin myös palan liitutaulutarraa, kun muuten jäi pelkkänä valkoisena vähän tylsäksi. Puhekuplan muottina käytin Ikeasta ostetun lahjapaperin kuviota. 

Laatikon kannen päällystykseen käytin myös Ikeasta ostettua lahjapaperia. Hieman ohutta tuo paperi päällystykseen on, että jos oikein kovaan käyttöön tulisi, niin kannattaisi tämä päällystää vielä kontaktimuovillakin.




Toisen kuvassa näkyvän laatikon nuottikannen tein jo joskus aiemmin. Päällystyspaperi syntyi perusvalkoiseen A4:seen nuottikuviota leimailemalla. 

Näitä hyvinkin simppeleitä DIY-projekteja on luvassa jatkossa varmasti lisääkin. Ehkä seuraavaksi sitten se eilen pähkäilemäni liitutaulu keittiöön... Nyt selkeästi on jo lämmetty ajatukselle meinaan :)

Ja vielä vinkvink! Hunajaista -blogissa on käynnissä arvonta, jossa yksi onnekas voittaa Design House Stockholmin Work Lamp -lampun omakseen. Tänään on viimeinen päivä osallistua eli kipinkapin osallistumaan!

5.10.2013

Pinaatti-kylmäsavulohipastaa ja pähkäilyä keittiössä

Siivousurakka on vielä vaiheessa, mutta pieni tauko on nyt paikallaan. Puhtaalla keittiöllä on kyllä kumma vaikutus, heti tekee mieli kokkailla! Päivän ruuaksi valikoitui pinaatilla höystetty kylmäsavulohipasta. Idea lähti jääkaapissa lymyilleestä, tänään viimeisellä käyttöpäivällä varustetusta creme fraichestä ja pakkasessa käyttöään odottavasta kylmäsavulohipaketista.

Tällä kertaa resepti sovellettiin ihan omasta päästä:

1 pkt kylmäsavulohta (150 g)
1 pss pakastepinaattia (150 g)
1 prk creme fraiche(150 g)
Ronskisti mustapippuria
Ripaus suolaa
Loraus sitruunamehua

Ensin hieman kuullottelin pinaattia ja kylmäsavulohta öljyssä pannulla ja sitten lisäsin vaan creme fraichen ja mausteet sekaan. Kastikkeen nautin kera erikseen keitetyn pinaattifettuccine-tuorepastan.

 Supernopeeta ja ihan syömäkelpoistakin oli :)

Tuossa siivouksen tuoksinassa alkoi yksi idea keittiöön muhia mielessä...

Itse asiassa näin äkkiseltään aika hurjalta muutokselta tuntuisi tuon oikean puoleisen kuvan kuvankäsittelyohjelmalla tehdyn mustan suorakulmion perusteella! Tosin liitutaulutarraa ajattelin, että sen saanee helposti poiskin, jos ihan metsään menisi. Tuolle koko seinän pituudelle sitä ajattelin. Hmm. Hetken pitänee tätä vielä sulatella kuitenkin...

Nyt kun paikat on putsissa, niin innostuin vähän muutenkin kuvailemaan meitin keittiötä :)
Ei mikään jättisuuri köökki, mutta ihan kompakti ja tällä erää riittävä meille. Ja työskentelytilaa on  toisaalta keittiön kokoon nähden aika reilusti. Itsehän emme ole mitään materiaaleja tänne valinneet, mutta valkoiset pinnat ja tuo puinen työtaso kyllä miellyttivät jo asunnon ostovaiheessa.

No mutta nyt vielä hetkeksi jatkamaan siivoushommia... Iltasella saaki sitten suunnata vielä lentokentälle, siippa kun palailee työpaikan virkistysmatkalta Budapestistä. Niin ne toiset! Ei mitään kateutta ilmassa ehei. No tuliaisia odotellessa ;)

Helpot sämpylät aamupalapöytään

Hyvää huomenta!

Ehkä ei niin aikaista, mutta huomenta kuitenkin! Tämä päivä on tarkoitus "pyhittää" kodin jynssäämiselle ja järkkäämiselle. Ou jes! Osittain siksi halusin aamupalalle hieman jotain luksusta ja päivä aloitetaan nyt siis ruhtinaallisesti itse tehdyillä sämpylöillä. Ei oo meinaan mikään joka päivän herkku täällä. Aamupalaihminen olen henkeen ja vereen, mutta harvemmin kuitenkaan innostun aloittamaan aamua leipomisella. Enpä innostunut nytkään. Taikina meinaan valmistettiin jo edellisenä iltana. Todella kätevää :) Aamulla sitten vaan sämpylöiksi pyöräytys ja uuniin!

Ohjeessa kehoitettiin kohottamaan sämpylöitä puoli tuntia 40 asteisessa uunissa ennen paistoa. No itse malttamattomana päätin ohittaa tuon kohotusvaiheen tarttumalla erään reseptiä kommentoineen vinkkiin, että uuni päälle ja sinne vaan kohoomaan uunin lämpenemisen ajaksi. Hyviä tuli niinkin, mutta eivät ne kyllä enää mitään kohonneet. Eli en ehkä suosittelisi tuota "oikeaoppista" kohotusvaihetta ohittamaan kuitenkaan. Tosin pienuudestaan huolimatta herkullisia näistä tuli joka tapauksessa. Leseet ja kaurahiutaleet antavat kivasti rakennetta sämpylöihin, tykkään. Höystin nämä siis ruisleseillä ja kaurahiutaleilla.Ohjeen nappasin Myllyn Parhaan resepteistä: Aamulla leivottavat sämpylät. Hieman harhaanjohtava nimi muuten tuolla reseptillä, kun se varsinainen leivontavaihe tapahtuu jo edellisenä iltana...
  Kauniita kukkakimppuja oli eilen jaossa työpaikallani, kiva viikonlopun alun piristys sekin! Hyvää viikonloppua kaikille!

3.10.2013

Voi Galna dagar...

Juuri kun ajattelin et nyt voisin hieman himmailla kodin sisustusostosten kanssa, niin eikös se Hullujen Päivien kuvasto sieltä putkahtanut tänään sähköpostiin!

Muutamia poimintoja ensi viikolla starttaavien Hullujen Päivien kuvastosta...

Sammutuspeite meiltä uupuu vielä kokonaan. Kauniilla kuosilla varustettuna sitä tulisi varmaan pidettyä tarkoituksensa mukaisesti käden ulottuvillakin. Pentikin huonetuoksun sijoittaisin vessaa raikastamaan.  Messinkiset Iittalan Nappulat taas olisivat kauniit olohuoneen pöydällä...
Keittiöön olen jo jonkin aikaa haaveillut kunnon valurautapataa. Tuo Sarpanevan pata sävähdyttää tietyllä jylhyydellään. Tuskin ihan noin paljoa  kuitenkaan vielä kannattaa pataan satsata, kun sen täydellisen pataruuan reseptikin on vielä hakusessa.. Tuo survin näyttäisi kyllä myös aikas pätevältä kapistukselta ja fondue-setti saa jo itsessään veden herahtamaan kielelle... Juustofondue = namnam! :) Siitä puheen ollen Stockmannin Herkun hullareita ei kyllä varmasti tule missattua :D
Nää viimiset onkin sitten enemmän sitä haaveiluosastoa... Casion sähköpiano olisi kyllä upea. Pianoa en ole ikinä omistanut, sähköurut kyllä. Piano on ollut sellainen haave, että joskus sitten kun on oma koti jne. No nyt on oma koti, mutta en ole varma onko tuon paikka kuitenkaan vielä tässä kodissa.. Takka on toinen vielä toteutumaton haave. Tuollainen sisustustakka on huisin tyylikäs, vaikka todellisuudessa kallistuisin varmaan perinteiseen puutakkaan...

On se Hullut Päivät vaan jännä ilmiö. Toiset kritisoi ja kiertää kaukaa viimiseen asti, toiset fiilistelee jo monta viikkoa etukäteen! Itse olen vähän vaihtelevalla menestyksellä tuolla piipahdellut. Joko ihan aamusta tai ihan illasta sinne ainakin kannattaa suunnata, niin välttää suurimman ryysiksen. Tai sitten vetää helpoimman kautta ja hulluttelee vaan netissä! Sieltäkin monia tuotteita oli saatavilla. Eiköhän tuolla nyt ainakin pyörähdettyä tule, vaikken niin paljon siitä ihmisryntäyksestä nautikaan. String Pocket -hyllyssäkin oli aikas kiva tarjous...

1.10.2013

(Erittäin) vuohenjuustoinen tomaattikeitto...

Eilen tuli keiteltyä pitkästä aikaa tomaatti-vuohenjuustokeittoa. Aiemmin olen tainnut tehdä tätä Valion sivuilta löytyvällä ohjeella, mutta nyt reseptiarkistoistani löysin täältä aikanaan printatun ohjeen. Hieman kummastelin keittoon tulevaa runsasta vuohenjuuston määrää, mutta ajattelin, että tehdään nyt vaan kiltisti niin kuin ohjeessa kehoitetaan. Suolan lisäämisen tosin jätin väliin, kun kerran kasvisliemikuutiokin tähän jo tuli. Keitosta tuli melko paksu ja ihmettelin, että maistuupas tosiaan selvästi aiempaa vahvemmin vuohenjuustolle.. Noh, nyt kun vielä kertaalleen vierailin tuolla reseptin sivuilla, niin hupsan, reseptissä olikin ollut virhe! Paseeratun tomaatin määrä on alunperin ollut siinä 500 g, kun oikea määrä olisikin ollut tuplat eli 1kg! Ja alkuperäisellä ohjeellahan täällä mentiin... Voi jösses, maalaisjärjenkäyttö on tietty sallittu, mutta aina ei ihan leikkaa :D Tuolla kilolla paseerattua tomaattia maku on siis varmasti juurikin sopivasti vuohenjuustoinen eli uskallan tätä nyt joka tapauksessa suositella! ;)


Kuva: maku.fi