29.9.2013

Lyhtyjä ja tuikkuja

Niin se vaan viikonloppu taas lähenee loppuaan. Ilma oli toivotusti ihanan syksyinen ainakin Porissa päin. Taas tuli tutustuttua yhteen uuteen sisustus-ihanuuteen, tällä kertaa porilaiseen sisustusliike Sisustus Deconellaan. Tuolta olisi voinut kotiuttaa vaikka mitä kivaa, varsinkin kun Porin päivän kunniaksi kaikki tuotteet olivat -25%. Sen kummemmin mitään tarvitsematta tyydyin kuitenkin pikkuiseen Riviera Maisonin lasipurnukkaan. Pääsee meille sokerikipoksi saman sarjan maitokannun kaveriksi. Riviera Maisonin sarjasta juuri nuo lasiastiat yhdessä valkoisten mustatekstisten astioiden kanssa ovat ehdottomasti suosikkejani. Kauniita ja ajattomia. 
Kotimatkalla päädyin tutkailemaan hieman verkkokauppojen lyhty- ja tuikkutarjontaa tälle syksylle. Hakusessa olisi kuistille iso ja ehkä vähän pienempikin lyhty. Tällä hetkellä isoista lyhdyistä varteenotettavin vaihtoehto olisi Sokoksen House-sarjan 55cm korkuinen, hopea lyhty. Yksinkertaisuudessaan modernin kaunis. 
Ja näistä jonkun voisi laittaa kaveriksi kuistille roikkumaan...

 Ja sitten kynttiläihanuuksia, Iittalaa, Georg Jenseniä, Tine K:ta ja Ellosta...


Kuvat: www.ellos.fi, www.hobbyhall.fi, www.kodinterra.fi, www.lifestylenordic.fi, www.rivieramaison.com, www.stockmann.fi, www.sokos.fi

Harmi, ettei näitä voi loputtomasti kotiin hamstrata.. No onneksi ihastella voi loputtomasti! :)

Tunnelmallista tulevaa viikkoa kaikille!

26.9.2013

Hayn Tray ja Annon siksak

Torstai-iltaa!

Viikko on taas hurahtanut vauhdilla kohti loppuaan. Pientä ryhtiliikettä on nyt otettu kuntoilurintamalla ja niissä merkeissä ovatkin illat vierähtäneet nopeasti. Hyvää on punttien nostelu ja altaassa polskinta taas tovin jälkeen tehnytkin!

Sisustusrintamalla on tapahtunut sen verran, että sohvapöytä-lähetys oli kuin olikin saapunut tänään postiin. Nopeaa toimintaa siis Finnish Design Shopin saralta. Ja kuinkas ollakaan myös Stockmannilta soitettiin tänään, että kyselemämme pöytä on nyt saapunut. Jepjep. No lähipostista nouto oli joka tapauksessa meille helpompi ratkaisu kuin keskustan Stockmannista pöydän hakeminen, joten hyvä näin.

Pöytä on oikein kiva. Hieman häiritsee sen persoonattomuus täällä blogi-maailmassa, mutta ehkä sen kestän :) Ihan alkuun tämä tuntui hieman pieneltä tuohon, mutta äkkiä silmä tottuu, kun nyt jo näyttää ihan sopivan kokoiselta.



Kodin Ykkosen Sisustuspäivillä tuli myös pyörähdettyä eilen 40 % alekuponki takataskussa poltellen... Ja paljonhan siellä olikin houkutuksia. Annon köysiraheja ja siksak-rahia pyörittelin tovin ja lopulta päädyin siksakiin. Arvelin, että sopisi paremmin nojatuolimme pariksi ja kyllähän ne näyttäisi ihan yhteen passaavan eli tuohon saapi jäädäkin.

Nyt pitäisi vielä mennä pakkailemaan viikonlopun reissua varten eli lopettelen toivottamalla oikein rentouttavaa ja syksyistä viikonloppua kaikille! (Tässä on nyt jo kahtena aamuna putkeen saatu skrapailla auton ikkunoita eli toiveissa olisi saada vielä hieman lisää syksyä ennen lopullista talven tuloa...)

23.9.2013

Launch and Shop

Yhtä sisustushumua on ollut meno Helsingissä viimeisen reilun viikon ajan ja viimeisenä Design Weekin päivänä oli pakko vielä suunnistaa Tulli- ja Pakkahuoneelle katsastamaan Launch and Shopin tarjonta. Launch & Shop tarjosi Design Weekin ajan itse kullekin mahdollisuuden nähdä ja ostaa sisustuksen uutuustuotteita ennakkoon. Enpäs ollut ennen tuolla Tulli- ja Pakkahuoneella käynytkään ja täytyy sanoa, että paikka oli jo itsessään aikas upea ja näkemisen arvoinen. Alla hieman vielä tunnelmia sieltäkin siis!
Kaunista, kaunista... Kuvissa tunnelma on melko seesteinen, mutta kyllä tuolla menoa ja vilskettäkin riitti. Mm. Ikea oli järjestänyt paikan päällä lapsille ohjelmaa ja ainakin huikeita legorakennelmia siellä rakenneltiin kovalla tohinalla!

Kivaa sisustuspöhinää on siis ollut ilmoilla... Eilen käytiin myös Stockmannilla laittamassa uusi sohvapöytä tilaukseen, mutta eipäs se nyt ihan niin yksinkertaista sitten ollutkaan. Pöydän saatavuudesta oli suuren suuri epävarmuus, "saattaapi olla että tulee ensi viikolla, mutta voipi mennä myös puoli vuotta". Siis täh? Olen kuvitellut, että Stockmannilla palvelun pitäisi olla ns. perusmarkettia parempaa, mutta ihan ei nyt päässyt vakuuttamaan... Niinpä illalla malttamattomana suuntasin Finnish Design Shopin sivuille. Vain muutama klikkaus, pöytä tilattu ja toimituslupaus 1-2 arkipäivää! Katsotaas kuin käy! :)

21.9.2013

Habitarea, Habitarea...

No nyt on sitten viimein Habitare 2013 nähty! Valaisin-osasto yllätti runsaudellaan ja oli omasta mielestäni tällä kertaa messujen parasta antia. Piensisustus-osastoa odotin ennalta kieli pitkänä, mutta se oli odotuksiin nähden pienoinen pettymys. Mutta ihasteltavaa messuilla joka tapauksessa riitti. Alla hieman räpsyjä valaisin-osastolta ja hieman muualtakin...
Nuo Design by Frandsenin kupariset pallovalot sai nyt ainakin sisustusblogeissa valloillaan olevan kuparikuumeen iskemään hieman muhunkin... Kerrassaan ihanat! Pienille "nappipöydille" en varmaan kotona paikkaa keksisi, mutta niiden sympaattinen ja kekseliäs muotoilu uppoi kuitenkin sen verran, että nyt myös täällä komeilevat. Ruotsalainen Klippan oli itselle uusi tuttavuus ja messuosaston perusteella luulin sen valikoimaan kuuluvan pääasiassa piensisustusesineitä. Verkkosivut kuitenkin paljastivat, että kyseessä onkin kodintekstiileihin keskittynyt yritys ja mm. tuo messuosastolla näkynyt kynttiläteline kuuluukin Bengt&Lotta nimisen yrityksen valikoimaan. Omalla tavallaan hauskoja nuokin! Vessaamme tai kylpyhuoneeseemme taas voisin mieluusti kotiuttaa tuon alimmaisen kuvan tyylikkään käsienpesualtaan.

Sohvapöytää ja mattoa lähdin toiveikkaana messuilta etsimään, mutta niiden osalta ei mitään uutta ihmeellistä tullut vastaan. Nyt näyttääkin siltä, että huomenna suunnataan Stockmannille ja lopulta kotiutetaan meillekin Hayn sohvapöytä-ihanuus Tray. Se vaan miellyttää tällä hetkellä kaikista eniten ja luulen, että sen siroon ja ajattomaan malliin ei ihan heti tule kyllästymäänkään...

Nyt eikun mukavat illanjatkot kaikille!

P.S. Sally`s blogissa menossa houkutteleva arvonta eli kurkkaapa tänne!



19.9.2013

Superruokaa ja Habitare-fiilistelyä

Täällä on paisteltu tää ilta kaalilooraa ja virittäydytty jo Habitaren tunnelmiin niiden onnekkaiden bloggaajien sivuilla, jotka messuille jo tänään ovat päässeet pörräämään! Olinhan minäkin sentään sen verran onnekas, että menin kuin meninkin voittamaan liput messuille, kiitos VaniljaHouse-blogissa olleen arvonnan, jee! Kiitos ja kumarrus vielä sinne suuntaan :)

Mutta ennen messutunnelmia hieman keittiöhommia eli oikeastaan jo eilen kätevänä emäntänä pyöräyttelin kaalilaatikon uunia vaille valmiiksi ja tänään ei siis muuta kuin uuniin vaan! Jännä miten sitä maku on muuttunut iän myötä, vielä viisikin vuotta sitten olisin suunnilleen kyökkinyt kaalilaatikko-ehdotuksille, mutta nyt sen maku on kuin onkin vienyt mennessään!

Tällä kertaa mukailin täältä löytyvää reseptiä. Reseptiä varioin sen verran, että naudan jauhelihan korvasin broilerin jauhelihalla ja lihaliemen kasvisliemellä. Lisäksi kaalit keitin samassa riisin kanssa ja siirappia huiskaisin sekaan yhden ruokalusikallisen sijaan ronskisti kaksi. Toimii!




17.9.2013

Design Marketin suosikkeja

Heipsistä hei!

Sunnuntaina tuli sitten piipahdettua Helsingin Design Market -häppeningissä. Ihmisiä riitti tungokseksi asti ja kivasti oli kaikenlaista silmää miellyttävää "sisustussälää" esitteillä! Alla koottuna kollaasit muutamista suosikeista:
Ihana, sympaattinen Polkka Jam! Ei sinällään mikään uusi tuttavuus, mutta mainitsemisen arvoinen kuitenkin. Tuotteidensa tuotannossa yritys pyrkii ekologisuuteen ja paikallisuuteen ja kaikki yrityksen tuotteet valmistetaankin Suomessa. Itselle tuolta mukaan tarttui juurikin näitä kuoseja korttien muodossa ja ainakin tarjottimia, keittiöpyyhkeitä ja julisteita näistä oli myös saatavilla.
NÄMÄ ja Vaja Finland olivat puolestaan uusia tuttavuuksia itselle. Yrityksen omin sanoin VAJA Finland brändi edustaa Suomessa valmistettua korkealaatuista ja kulutusta kestävää käyttökeramiikkaa. Tuo Sirkus-sarjan purnukka oli kaikessa retroudessaan ja kauneudessaan ehdoton suosikkini niistä. NÄMÄ:n tarjottimet taas ihastuttivat kovasti erilaisilla mustavalkokuoseillaan. Yllätysyllätys :)

Formen tuotteista miellyttivät erityisesti suoralinjaisen ryhdikkäät matot sekä tuo Maja-rahi. Tuotteista oli houkuttelevan hyviä tarjouksia tarjolla tapahtumassa, mutta eipä sitten junalla liikenteessä ollessa tullut napattua isoa mattoa kainaloon.. Yksi ainoa esillä ollut rahi oli kaiken lisäksi jo varattu, että se niistä tällä erää. No jospa Habitaressa näihin ja samoihin etuihin vielä törmäisi...

Bombon tuotteet ihastuttivat selkeällä värityksellään ja hauskan lapsekkailla kuoseillaan. Mm. kortteja, leikkuulautoja ja tarjottimia löytyi valikoimasta. Terraviivan pienissä taulu-kaakeleissa taas oli hyviä muistutuksia jokaiseen päivään.

Isompien tuotteiden valmistajia oli myös muutamia paikalla ja niistä suosikkini oli Havuu. Harmikseni en yrityksen tuotteista tai itse yrityksestä onnistunut löytämään enää juurikaan mitään infoa näin jälkikäteen. Mutta linjakkaita, puusta valmistettuja huonekaluja ja sisustustuotteita kuului yrityksen valikoimaan ja erityisesti erilaisista moduuleista rakennettava viinipulloteline oli mielestäni jopa nerokas keksintö. No ehkä nämäkin vielä jossain vastaan tulevat!

Kivasti inspiraatioita, ihasteltavaa ja hyviä tarjouksiakin oli tarjolla eli eiköhän tuonne tule toistekin suunnattua!

Kuvat: http://polkkajam.com, http://www.forme.fi, http://nama.fi/shop, http://bombo.fi ja http://www.terraviiva.fi.


14.9.2013

Blogikokeilijan makuuhuoneessa


Aika tarkalleen kuukausi sitten rustailin tänne ensimmäisen kerran. Makoilin kuumeisena kotosalla ja tylsyyksissäni päädyin "kokeilemaan" blogin avaamista. Enpä arvannutkaan miten koukuttavasta puuhasta on kyse eli edelleen täällä rustaillaan! Kiitos kaikille tähän mennessä täällä vierailleille ja erityiskiitos kirjautuneille lukijoilleni kiinnostuksesta ja kannustuksesta ;) Kommentit ja uudet lukijat otan myös ilolla vastaan!

Tänään tuli oltua valoisaan aikaan kotosalla ja ennen ulkoilua päätin hieman kuvailla sisätiloissa. Iltaisin on monesti niin hämärää, että silloin kuvat tuntuvat väkisin jäävän liian pimeiksi. Ja onhan se luonnonvalo aina keinovaloa kauniimpi. Alla muutama otos makuuhuoneestamme.


Nykyiseen kotiimme muutimme n. puoli vuotta sitten ja koska melko uudesta asunnosta on kyse, ei suurta remonttia koettu tarpeelliseksi. Pientä pintaremonttia tuli kuitenkin tehtyä osaan huoneista tapetoinnin ja maalaamisen muodossa. Makkarissa tuo sängyn takainen seinä oli edellisillä asukkailla vaalean oranssi. Meille tapetiksi siihen valikoitui RTV:n green mallistosta tapetti GRE204. Vuokra-asuntojen valkoisten seinien jälkeen teki mieli jotain persoonallisempaa ja makkariin sitten uskaltauduimme laittamaan hieman rohkeamman kuosin. En kyllä ole ainakaan vielä tuota valintaa katunut! Lipaston päällä oleva seinätarra löytyi Porin K-Raudan yhteydessä toimivasta Hyvän Tuulen Puodista. 

13.9.2013

TGIF

Tosiaan. Johan sitä perjantaita jo odoteltiinkin kuin kuuta nousevaa! Töissä on ollut sen verran haipakkaa, että nyt on ihana vetää ihan vaan lonkkaa kotosalla! Sunnuntaina on kyllä tarkoitus suunnata Helsinkiin haistelemaan eilen alkaneen Helsinki Design Weekin tunnelmia. Kaapelitehtaalla järjestetään viikonloppuna Design Market, jossa pienet design-alan yritykset myyvät tuotteitaan. Aiemmin en ole tuolla käynytkään, mutta lupaavalta kuulostaa!

Mutta täällä köllitään tämä ilta...

Uskaltaudun nyt laittamaan näinkin laajakulmaista kuvaa olohuoneestamme, vaikka vanha sohvapöytä-rumiluskin (anteeksi armas sohvapöytä!) siellä edelleen möllöttää... Kuvasta kyllä hahmottaa hieman eri tavalla tilaa. Havittelemani sohvapöydät ovat tuntuneet useat liian pieniltä tähän tilaan, mutta nyt kuvasta katsottuna, eivät ne sitä välttämättä ehkä olisikaan. Hayn neliö tarjotinpöytä edelleen kovasti kutkuttaisi, vaikka niitä joka toisessa blogissa näkeekin. On se vaan niin kiva... Toiveikkaana odottelen kyllä myös jo ensi viikon Habitare-messuja, josko sieltä vaikka löytyisikin joku aivan ennennäkemätön kaunokainen olohuoneemme piristykseksi :D 


8.9.2013

Viikonlopun tunnelmia

Olen nyt aivan tykästynyt terttuneilikoihin! Perjantain kauppareissulla pitikin niitä taas napata viikonlopun kunniaksi kimpullinen matkaan. Valkoiset oli hakusessa, mutta päädyinkin noihin jännän kaksivärisiin, kivoja! Ainakin viime kerralla kimppu säilyi jopa kaksi viikkoa suht freesinä eli melko pitkään saa pienestä viiden euron kimpusta iloa! Lisäksi ovat vielä Reilun kaupan kukkia eli pelkkää hyvää saa aikaan noiden ostaminen ;D
Perjantaina sain kaverin yökylään Turkusesta ja tarjolle väsäilin tapas-henkisen iltapalan. Italiasta saatu bruchetta-mauste meni testiin ja oikein mukavan makoisaa olikin tomaattien kera kevyesti paahdetuilla patonkiviipaleilla. Bruchettojen seurana nautittiin erilaisia juustoja viikunahillon kera,  antipasto-leikkeleitä, viinirypäleitä, suolakeksejä.. Ja jälkkärinä sitruunapiirakkaa, jonka resepti löytyy täältä: http://www.finefoods.fi/reseptit/limepiirakka/. Alkuperäisen reseptin limelevitteen sijaan päädyin lemon curd-levitteeseen. Piirakka oli hyvää, mutta sitruunatäyte ei oikein pysynyt aloillaan vaan levisi oudosti leikatessa. En oikein osaa sanoa mikä meni pieleen, ehkä en sitten riittävän kauan malttanut pitää piirakkaa uunissa.. No aina ei mene kuin elokuvissa, mutta pääasia, että maku oli kohdillaan!
Lauantain Helsinki-reissulla aurinko houkutteli istuskelemaan terassille.. Ihanan kesäinen syyspäivä! Sattumalta päädyttiin jälleen aterioimaan Kokomoon ja nyt maisteltiin myös alkupaloja. Itse valitsin alkupalaksi seesampaahdettua lohi-tatakia ja wasabimajoneesia. Eipä tuostakaan annoksesta valittamisen aihetta löytynyt!


5.9.2013

Kaeng Panang

Nyt onkin eksoottista meininkiä täällä! Pidän kovasti intialaisesta ja aasialaisesta ruuasta, mutta kotikeittiössä en oo oikein onnistunut loihtimaan samanlaisia makuelämyksiä mitä ravintolassa on päässyt nauttimaan. Sen takia hieman skeptinen olin tälläkin kertaa uutta reseptiä kokeillessa, mutta nyt olikin kiva yllättyä positiivisesti! Resepti kulkee nimellä Panangcurry - Kaeng Panang ja löytyi alunperin täältä: http://www.finefoods.fi/720.html.

Itselle uusi tuttavuus kaffirlimetinlehti taisi olla se keskeinen ainesosa, joka toi tähän thaimaalaisesta ruuasta entuudestaan tutun hyvän maun. Punainen currytahna taas antoi sopivasti tulisuutta, nam! Halutessaan miedomman version saa keltaisella currytahnalla. Kotoota ei löytynyt ihan tarvittavaa määrää kanaa, joten höystin katkaravuilla. Hyvää niinkin.
(Heh, pieni Pirkka-mainos muuten hei! No juu, sattuneesta syystä meillä suositaan Pirkkaa ja kyllä ainakin tämän kokeilun perusteella ihan hyviä tuotteita olivat nämäkin!)

4.9.2013

Mustavalkoprinttejä

Tänään eksyin ensimmäistä kertaa julisteita ja postikortteja myyvän walldesign.fi sivuille. Sinänsä jopa hassua, että vasta nyt, koska siellähän oli useita, monissa muissa blogeissa ihailemiani printtejä ja tekstejä vastassa :) Kivoja tekstejä oli monia, mutta tällä erää ostoskoriin päätyivät nämä:


Kahvijulisteelle olikin jo sopiva paikka ja jopa kehykset keittiössä odottamassa eli tämä tuli vastaan kuin tilauksesta! Nuo kortit voisi sitten kiinnittää vaikka eteisen sähkökaapin koristukseksi.. Hyvät ajatukset molemmissa jokaiseen päivään mielessä pidettäviksi! Ei voi tulla huono päivä, kun jo aamusta päättää, että tänään ON hyvä päivä! :)

2.9.2013

Kantispostin houkutuksia

Tänään postiluukusta tipahti Kodin1:n kantispostin mukana -30% etukoodi uudistuneeseen verkkokauppaan. Muutamia ihan kivoja juttuja sieltä löytyisikin...

Lisää kuvateksti
Askarteluhuone kaipaisi mattoa ja olohuoneen nojatuoli rahia eli jompikumpi noista saattaa ehkä jopa päätyä ihan ostoskoriinkin asti. Annolta on kyllä tullut kivoja tuotteita tänä vuonna ja hintakin niissä on ihan kohdillaan. Mutta pitääpi jättää nää nyt vielä ainakin yön yli hautumaan ennen lopullisia ostopäätöksiä :)




1.9.2013

Rapurallaa!

Lauantaina vietettiin rapujuhlia! Alkusyksyn illoissa on kyllä tunnelmaa, kun tarkenee vielä ulkosallakin istuskella ja tunnelmoida kynttilän valossa. Tosin tällä kertaa lasitettu parveke lämppärin kera auttoi hieman tuon tarkenemisen kanssa iltamyöhäsellä :)

Alkuruokana nautittiin jo aiemmin täälläkin "mainostamaani" bataatti-porkkanakeittoa, "väliruokana" rapuja tillin, sitruunan ja paahtoleivän kera, pääruokana ceasarsalaattia pihvien kera sekä saaristolaisleipää merilevälevitteellä ja jälkiruokana herkullista lakka-pannacottaa.

Ennenkin on rapuja tullut nautittua, mutta silti oli aluksi hieman vaikeuksia tarttua noihin tiukasti tuijottaviin otuksiin kiinni! No alkuun päästyä ei olisi sitten meinannut malttaa lopettaakaan :D Kaiken kaikkiaan toimiva menu oli ja mukava ilta muutoinkin! Kiitos vielä isäntäparille järjestelyistä ;)